Χανιά | Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από την Αδελφότητα Μικρασιατών «Ό Άγιος Πολύκαρπος»

χανιά-επετειακές-εκδηλώσεις-για-τα-100-χ-1283049

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος

Πολύκαρπος», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ και την ΕΠΣ(Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Χανίων, όσον αφορά το αθλητικό σκέλος, με πολύ σεβασμό, οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις για το διήμερο της 28- 29 ης Μάιου 2022.

  • Σάββατο 28 Μαΐου, 10.30 π.μ. στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια. Υποδοχή ιερών κειμηλίων-εικόνων που έφεραν οι πρόγονοι μας, πρόσφυγες από την αγιασμένη γη της Ιωνίας (θα παραμείνουν εκεί μέχρι το πέρας της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας).
  • Σάββατο 28 Μαΐου απόγευμα στις 5 μ.μ. φιλικός αγώνας μεταξύ Ιωνίας και Ικάρου στο Γήπεδο Περιβολίων. Θα ξεκινήσουν στις 17.00 με συμμετοχή των ακαδημιών θα συνεχίσουν οι παλαίμαχοι και τέλος οι σημερινοί ποδοσφαιριστές.
  • Κυριακή 29 Μαΐου, το πρωί Θεία λειτουργία και προσκύνημα των εικόνων στο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια.
  • Κυριακή 29 Μαΐου το απόγευμα, στις 19.00 στο Μνημείο Μικρασιατών στη συμβολή των οδών Κισάμου & Μ. Μπότσαρη, 100 παιδιά ανάβουν 100 κεριά και φυτεύουν 100 λουλούδια συμβολικά, ένα για κάθε χρόνο από τον ξεριζωμό.

    Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Χανίων, «Αροδαμός», θα χορέψει μικρασιατικούς και Κρητικούς χορούς.

Επίσης συνεχίζεται η έκθεση στο Γυαλί Τζαμί με τίτλο «Της Προσφυγιάς Φανάρι – Ιστορίες Ποδοσφαίρου από την Μικρά Ασία στα Χανιά» μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook