Χανιά | Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από την Αδελφότητα Μικρασιατών “Ό Άγιος Πολύκαρπος”

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων “Ο Άγιος
Πολύκαρπος”, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ και την ΕΠΣ(Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Χανίων, όσον αφορά το αθλητικό σκέλος, με πολύ σεβασμό, οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις για το διήμερο της 28- 29 ης Μάιου 2022.

  • Σάββατο 28 Μαΐου, 10.30 π.μ. στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια. Υποδοχή ιερών κειμηλίων-εικόνων που έφεραν οι πρόγονοι μας, πρόσφυγες από την αγιασμένη γη της Ιωνίας (θα παραμείνουν εκεί μέχρι το πέρας της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας).
  • Σάββατο 28 Μαΐου απόγευμα στις 5 μ.μ. φιλικός αγώνας μεταξύ Ιωνίας και Ικάρου στο Γήπεδο Περιβολίων. Θα ξεκινήσουν στις 17.00 με συμμετοχή των ακαδημιών θα συνεχίσουν οι παλαίμαχοι και τέλος οι σημερινοί ποδοσφαιριστές.
  • Κυριακή 29 Μαΐου, το πρωί Θεία λειτουργία και προσκύνημα των εικόνων στο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια.
  • Κυριακή 29 Μαΐου το απόγευμα, στις 19.00 στο Μνημείο Μικρασιατών στη συμβολή των οδών Κισάμου & Μ. Μπότσαρη, 100 παιδιά ανάβουν 100 κεριά και φυτεύουν 100 λουλούδια συμβολικά, ένα για κάθε χρόνο από τον ξεριζωμό.
    Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Χανίων, «Αροδαμός», θα χορέψει μικρασιατικούς και Κρητικούς χορούς.

Επίσης συνεχίζεται η έκθεση στο Γυαλί Τζαμί με τίτλο «Της Προσφυγιάς Φανάρι – Ιστορίες Ποδοσφαίρου από την Μικρά Ασία στα Χανιά» μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ