Χανιά | Επανέρχονται τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ μετά τις αντιδράσεις της ΕΛΜΕ

χανιά-επανέρχονται-τα-ολιγομελή-τμήμ-747665

Την επαναφορά των τμημάτων που καταργούνταν στα ΕΠΑΛ, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, πέτυχε με τις αντιδράσεις της η ΕΛΜΕ Χανίων, που έθεσε ενθέρμως το ζήτημα στην Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή η ΕΛΜΕ Χανίων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων, με αφορμή τη μη έγκριση από το Υπουργείο, 11 τμημάτων ΕΠΑΛ. Από εκεί και έπειτα, η ενημέρωση τους λίγες ώρες αργότερα ήταν ότι επαναφέρονται όλα τα ολιγομελή τμήματα που έχει απορρίψει το ΥΠΕΠΘ για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Εκεί εκθέσαμε τις απόψεις μας στον προϊστάμενο και τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Δηλώσαμε ότι οι θέσεις μας, όσον αφορά την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών είναι αδιαπραγμάτευτες.

Εκτίμηση μας ήταν, ότι η κατάργηση των τμημάτων αυτών, θα έθιγε τόσο τα μαθησιακές ανάγκες των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση. Αυτό το κοινωνικό κόστος θα είχε αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία, καθώς τομείς και ειδικότητες που θα προσέφεραν εξειδικευμένη γνώση στους νέους της περιοχής (και άρα κριτήριο για να παραμείνουν εκεί), θα καταργούνταν.

Ο προϊστάμενος αποδέχθηκε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων και συμφωνήθηκε από κοινού, να γίνει νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και των προηγούμενων κινητοποιήσεων που λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης, έχουμε την τελική έγκριση όλων των τμημάτων που είχαν «καταργηθεί» από το Υπουργείο.

Ως ΕΛΜΕ Χανιών θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή αλλά και στις προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας και απέδειξαν με τη στάση τους, ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook