Χανιά | Ενώ ήξεραν δεν προσέλαβαν γατρούς – Σχεδιάζουν την μετακίνηση των γιατρών των περιφερειακών ιατρείων στο Νοσοκομείο

χανιά-ενώ-ήξεραν-δεν-προσέλαβαν-γατρο-1194943

Τη στήριξη του νοσοκομείου των Χανίων και ειδικότερα του ιατρικού προσωπικού, που πιέζεται εξαιτίας του κορονοϊού εξετάζει το ίδρυμα που βρίσκεται στα «κόκκινα», ελέω πανδημιας  και ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου των Χανίων, τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται το ενδεχόμενο της μετακίνησης των γιατρών, των εγγύτερων Περιφερειακών Ιατρείων των Χανίων  στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Πρόκειται για προσπάθεια ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου που δοκιμάζεται, εξαιτίας της πανδημίας και της συνεχούς αυξημένης πίεσης που δέχεται το τελευταίο διάστημα, καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό που χρειάζονται νοσηλεία, πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα.

Τα Περιφερειακά ιατρεία, από το ιατρικό προσωπικό των οποίων σχεδιάζεται να ζητηθεί για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο των Χανίων, και να το ενισχύσουν για να ανταπεξέλθει στην πίεση εξαιτίας της πανδημίας, είναι όσα βρίσκονται κοντά στην πόλη, π.χ του Αρωνίου, της Σούδας, του Αεροδρομίου, του Πλατανιά, των Βουκολιών της Νέας Κυδωνίας, των Καλυβών και άλλων.

Πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του νοσοκομείου των Χανίων, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν στηρίχθηκε ποτέ από το Υπουργείο, όπως άλλωστε και ολόκληρο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με προσλήψεις και κάλυψη των κενών θέσεων, κι ενώ όλοι γνώριζαν για το επερχόμενο νέο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας.

Έτσι στην περίπτωση που γίνει πράξη η μετακίνηση των ιατρών των Περιφερειακών Ιατρείων στο νοσοκομείο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αφήνονται στην τύχη τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Zarpanews.gr – Ανδρέας Γερακάκης

One thought on “Χανιά | Ενώ ήξεραν δεν προσέλαβαν γατρούς – Σχεδιάζουν την μετακίνηση των γιατρών των περιφερειακών ιατρείων στο Νοσοκομείο

  1. «δεν στηρίχθηκε ποτέ από το Υπουργείο»
    Θέλετε να σας στείλω τις προκηρύξεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έγιναν το τελευταίο έτος; Ή βαριέστε να ψάξετε ή είστε βαλτοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook