Χανιά | Εμμένει η Δευτεροβάθμια στον τρόπο τοποθέτησης των αναπληρωτών – Στέλνουν τον ίδιο εκπαιδευτικό σε Καστέλι και Σφακιά

Επιμένει η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ, στις τοποθετήσεις  των αναπληρωτών της 1ης φάσης σε σχολεία των Χανίων για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, προκαλώντας την αντίδραση των εκπαιδευτικών που καταγγέλλουν αυτή την πρακτική , τονίζοντας πως γίνεται χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο (σειρά πίνακα, δηλώσεις προτίμησης σχολείων, κλπ).

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ, ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να πάρει πίσω το ΠΥΣΔΕ τις τοποθετήσεις, καθώς υπάρχουν όχι μόνο ηθικά ,αλλά και νομικά κωλύματα στην διαδικασία που έχει προηγηθεί.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Τζανάκης είπε πως η διαδικασία θα γίνει από την αρχή, αν και επέμεινε οτι τα κενά σε απομακρυσμένα σχολεία και περιοχές που χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτες θα καλυφθούν, ενώ θα αξιολογηθούν και οι δηλώσεις των αναπληρωτών της 1ης και της 2ης φάσης.

Χαρακτηριστικά αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τις τοποθετήσεις από το ΠΥΣΔΕ, η εδώ και εννέα χρόνια αναπληρώτρια από την Αλεξανδρούπολη κα Ευγενία Ρηγοπούλου, πρώτη στον πίνακα επιλογών, τοποθετήσθηκε σε σύο σχολεία, σε Καστέλι και Σφακιά.

Η ίδια σημειώνει :”έχω φτύσει αίμα για να βρεθεί σε αυτή τη θέση και έχω γυρίσει όλα τα νησιά της Ελλάδας. Παρόλα αυτά η θέση που με τοποθέτησαν είναι η πιο απάνθρωπη που θα μπορούσε να υπάρξει: Με τοποθέτησαν δύο μέρες στα Σφακιά και τρεις στο Καστέλι. Αυτό που έγινε σε έμενα δεν έχει γίνει ποτέ από καμία Δευτεροβάθμια”.

Τι διεκδικεί η ΕΛΜΕ:

-Όσοι τοποθετήθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η σειρά τους στον πίνακα, ή/και η δήλωση προτίμησής τους, να καταθέσουν ενστάσεις στο ΠΥΣΔΕ

-Να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ και τον Διευθυντή ΔΔΕ κ. Τζανάκη

-Να απαιτήσουμε τη δημοσιοποίηση και την κάλυψη όλων των κενών

-Να απαιτήσουμε να σταματήσει η διγλωσσία: απ τη μια ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι συμφωνεί με την αναγκαιότητα των 15 μαθητών ανά τμήμα αλλά δεν υπάρχουν αίθουσες και απ την άλλη ο κ. Τζανάκης να συγχωνεύει τμήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα τμήματα συγκριτικά με πέρυσι που δεν είχε πανδημία!»

zarpanews.gr

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όταν δηλώνεις ότι πας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ να είσαι έτοιμος να πας και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Στα Σφακιά παίρνεις και διπλά μόρια που τόσο τα κυνηγάς.

 2. Επειδή δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα…. ή κάνετε ότι δεν τα ξέρετε : στα Σφακιά υπάρχουν διορισμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοι, οι οποίοι όμως….. έχουν πάρει αποσπάσεις (πέρσι τουλάχιστον ήταν πολλοί στη ΔΔΕ Χανίων). Επίσης, για την τοποθέτηση των αναπληρωτών υπάρχει μια διαδικασία, βάσει της οποίας δίνονται τα κενά και οι αναπληρωτές δηλώνουν προτιμήσεις. Αν οι προτιμήσεις τους καλυφθούν από άλλους με περισσότερα μόρια, τότε τοποθετούνται όπου υπάρχει κενό. Εν προκειμένω, ο προϊστάμενος (επιλογή της Ντόρας, ως εκ τούτου ο κος Ντορίτος) τοποθέτησε χωρίς να λάβει υπόψη τις δηλώσεις προτίμησης κι ενώ δεν έχουν καλυφθεί τα κενά που ζητούν οι αναπληρωτές. Με άλλα λόγια λειτούργησε…. φασιστικό… παλιά του συνήθεια που την ξέρουμε πολύ καλά όσοι έχουμε υπηρετήσει στα σχολεία που υπήρξε διευθυντής! Να τον χαίρεστε τον κο Ντορίτο σας! Είναι άξιος συνεχιστής του έργου του προηγούμενου προϊστάμενου ΔΔΕ, του κου Ζερβακη (του Στελαρα του τραγουδιάρη), ο οποίος με τη σειρά του υπήρξε άξιο κομματοσκυλο! Δυστυχώς διαιωνιζεται η απαράδεκτη κατάσταση στη ΔΔΕ Χανίων, αφού η επιλογή του εκάστοτε προϊστάμενου γίνεται με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα

 3. Η δήμαρχος Σφακίων είπε ότι τα παιδά στα Σφακιά πέρυσι δεν είχαν καθηγτές και έδωσαν πανελλαδικές. Αυτο γίνεται ΚΑΘΕ χρόνο! Οι εκπαιδευτικοι δεν είναι καμιά ειδικότητα σε ελλειψη! 35,000 ΜΟΝΟ στον πίνακα φιλολογων! Σκοτώνουν για να πάνε αναπληρωτές! Ποινή και ΕΞΩ όποιος δε θέλει!

 4. Αυτή η ΕΛΜΕ στα Χανιά πολύ αριστερη ρε παιδί μου!!! Καίγεται εκεί η πασιονάρια γραμματεας και ο αλλος αναρχικός-δημόσιος υπαλληλος πρόεδρας για το κοινωνικό έργο στη Ροζα Νέρα αλλά να έχουν εστω και ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟ!!! τα κοπελάτσια στα Σφακιά τους φαίνεται χουντικό ΑΧΑΧΑ γελάσαμε πάλι !

 5. Μπα σε καλό σας, γελάσαμε πάλι!!! Οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι σε όλες τις διαδηλώσεις !!! Μάθημα ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝΕ???? Ειλικρινά τώρα!
  Οσο για τα χωριά να βάζουν ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ώστε να έχουν ΣΤΑΘΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΤΑΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ!!

  Κατεβαίνει η κάθε κατακαυμένη 35+ από την άλλη άκρη της Ελλάδας για δασκάλα και ψάχνει γαμπρό στα Χανιά και θα πρέπει κάθε χρόνο να μένουν τα παιδιά στα χωριά χωρις δάσκαλο!!

 6. Δεν το ξέρετε πολλοί και κακώς δε σας το εξηγούν οι καθηγητές:

  Το πρόβλημα δεν είναι η τοποθέτηση στα Σφακιά, αλλά η τοποθέτηση χωρίς κριτήρια.

  Υποτίθεται υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν κάποια μόρια ανάλογα με το πού έχουν δουλέψει. Ένας που δουλεύει 9 χρόνια στα Δωδεκάνησα π.χ. έχει περισσότερα μόρια από έναν που δε δούλεψε ποτέ του. Με βάση αυτόν τον νόμο λοιπόν οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μια λίστα προτιμήσεων, και όταν έρχονται για να καλύψουν τα κενά, βλέπει η ΔΔΕ ποιος είναι πρώτος στη λίστα, ποια σχολεία διάλεξε, και τον βάζουν σε ένα από αυτά. Ακολουθεί ο δεύτερος στη λίστα κ.ο.κ. μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά. Αυτή η η νόμιμη (και δίκαιη) διαδικασία.

  Δεν είναι λαχειοφόρος αγορά, να βάλουμε όλα τα ονόματα στο καλάθι και να τραβάμε στην τύχη.

  Εντυπωσιακό πάντως που τόσος κόσμος σχολιάζει χωρίς να ξέρει.

 7. Η κάστα των δασκαλοκαθηγητών έχει απίστευτα λουλούδια-βολεψακηδες-επαναστατες αλλά το να τοποθετείς κάποιον σε Καστελι και Σφακιά είναι απαράδεκτο. Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι είναι αναγκαιότητα και μοναδική λύση. Μάλλον βολεύονται κάποιοι και την πληρώνει το παιδί της σφαλιάρας, η ξενομπατισσα αναπληρώτρια.
  Τι να σου κάνουμε και σένα αναπληρωτάκι… που από τη μιά σου τη φέραν οι συνάδελφοι και και από την άλλη το δίκιο σου θα περάσει στο ντούκου σαν μια από τις πάμπολλες ανούσιες διαμαρτυρίες των αιωνίως διαμαρτυρομένων εκπαιδευτικών.

 8. Πού πας βρε κατακαυμένε να τα βάλεις με τη πασοκοσυριζελμε? Σκασίλα τους για τα παιδάκια στα Σφακιά άνθρωπε μου! Αυτοί έχουν εκλογές σε λίγο και ψηφάλάκια μαζεύουν. Τους κλείσανε και τη καφετέρια στη ρόζα νέρα που φέρνανε το καφέ από το σπίτι και τώρα θα πρέπει να πληρώνουν τον καφε στο λιμάνι 3 ευρω. Αστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ