Χανιά | Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα

χανιά-εκδήλωση-του-κκε-στα-παλαιά-ρούμ-984558

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα Παλαιά Ρούματα εκδήλωση – συνεστίαση της Κ.Ο.Β. Π. Ρουμάτων του ΚΚΕ , στην Ταβέρνα «Ο Τζέκης» .

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νεκτάριος Μπομπολάκης  ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ.

Ο κ. Ανθούσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου:

Για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη απάτη πως με τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και τις εξαγωγές, την εξωστρέφεια όπως λένε, θα αυγατίσει το εισόδημα του αγρότη.

Βιομήχανοι μεγαλέμποροι που κυριαρχούν στην αγορά διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα, με κριτήριο το κέρδος τους,

Με ευθύνη των κυβερνήσεων, με διάφορες μεθόδους, αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές και κάτω του κόστους.

Ανάλογα διαμορφώνουν και το κόστος παραγωγής στα ύψη τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μονοπώλια, που ελέγχουν τα αγροτικά μέσα και εφόδια, μηχανήματα, σπόρους, φάρμακα και λιπάσματα.

Στη ληστεία του μόχθου και οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα και αυτή της ΝΔ δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στιγμή που εφοπλιστές, άλλοι καπιταλιστές, έχουν απαλλαγή και στον συγκεκριμένο φόρο στα καύσιμα που χρησιμοποιούν. Πάνω από 600 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του 2020 τώρα με τη ΝΔ, ίδιο ποσό και το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην μπορεί να επιβιώσει ο βιοπαλαιστής αγρότης, να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και οι γεωργοί – κτηνοτρόφοι που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν «το μαρτύριο της σταγόνας», προσπαθώντας να διατηρήσουν το βιος τους καταχρεωμένοι.

Και μεσα σε όλα αυτά  αναγκάζονται να πληρώνουν όλοι οι αγρότες τα χαράτσια του ΕΛΓΑ από το υστέρημά τους, το κάνουν για να μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση μετά από μια καταστροφή της παραγωγής τους. Και αυτή την αποζημίωση βρίσκουν τρόπους να την καθυστερούν, να την πετσοκόβουν ή και να την απορρίπτουν, αφού στον ΕΛΓΑ για πολλοστή φορά δεν συνεισφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως έχει υποχρέωση, σύμφωνα με τον κανονισμό του. Σταθερά τον απαξιώνουν και στρώνουν τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.π.χ στην πρόσφατη αναγγελία από το χαλάζι στης 2/1 άφησαν εκτός την ελιά .»

Μετά ακολούθησε  λαϊκό γλέντι με πολύ κέφι και όρεξη.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν πλήθος κόσμου της περιοχής μεταξύ αυτών και η Δημοτική  Σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά Αλεξία Κουμάκη.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook