Χανιά | Εκατοντάδες ζευγάρια περιμένουν να παντρευτούν το 2021 – Τι λένε ιδιοκτήτες κέντρων

χανιά-εκατοντάδες-ζευγάρια-περιμένο-1048548

Το 2020 δεν ήταν η καλύτερη εποχή να παντρευτεί κανείς. Οι εκδηλώσεις και οι συνεστιάσεις περιορίστηκαν, μέχρι που απαγορεύτηκαν τελείως, και, με εξαίρεση μια σύντομη περίοδο εντός του καλοκαιριού, τη χρονιά που τελειώνει σχεδόν δεν είδαμε να πραγματοποιούνται γαμήλια γλέντια, για τα οποία τόσο γνωστή είναι η Κρήτη.

Τα στοιχεία όμως για την επόμενη χρονιά επιτρέπουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες κέντρων που διοργανώνουν γαμήλιες εκδηλώσεις, να δηλώνουν στο zarpanews.gr ότι η πλειοψηφία των ημερομηνιών για το επόμενο καλοκαίρι είναι ήδη κλεισμένες, με την απαράβατη προϋπόθεση όμως, ότι θα τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό:

«Υπάρχει αβεβαιότητα, ο κόσμος είναι στην αναμονή. Πέρσι κάναμε μόνο 3 εκδηλώσεις ενώ είχαμε κλεισμένες 58. Όμως, έχουμε ήδη κλείσει 20 εκδηλώσεις για το 2021, ενώ υπάρχει και κόσμος που είναι stand-by, και θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία και το αν λειτουργήσει το εμβόλιο», δήλωσε ο γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης στο «Κτήμα Κανατάκη», Γιώργος Κανατάκης.

Και ο Δημήτρης Τσακίρης, ιδιοκτήτης του κτήματος «Νεραντζιά», τόνισε στο zarpanews.gr ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαθέσιμες ημερομηνίες για το 2021. Κράτησε όμως και επιφυλάξεις:

«Σε μας Παρασκευές και Σαββατοκύριακα για το επόμενο έτος είναι γεμάτα. Μόνο μετά τον Οκτώβριο έχουμε κενό. Βέβαια, η περσινή χρονιά ήταν τελείως χαμένη και αν δεν τελειώσει η πανδημία, τον Φεβρουάριο ίσως να έχουμε ακυρώσεις. Ζητούμενο είναι η σταθερότητα, αν δεν υπάρχει σταθερότητα, θα χαθεί και το μισό 2021», είπε ο κ. Τσακίρης.

Η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι κρατήσεις μεν υπάρχουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι από τη μια στιγμή στην άλλη δεν θα ακυρωθούν, όπως είπε στο zarpanews.gr o Νίκος Πιπεράκης, ιδιοκτήτης του κέντρου εκδηλώσεων «Έσπερος»:

«Πάμε καλά, είναι όμως αβέβαια τα πράγματα… Φάγαμε την περσινή χρονιά όπου κάναμε 3 γάμους και μια βάπτιση και τώρα έχει κλείσει ημερομηνίες ο κόσμος, ειδικά για το καλοκαίρι, έχουμε και κάποιους για το 2022. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το αν τελειώσει η πανδημία. Γιατί σήμερα έχουν κλείσει, αλλά αύριο μπορεί να ακυρώσουν αν τα πράγματα δεν πάνε καλά», υποστήριξε ο κ. Πιπεράκης.

Ως γνωστόν, οι γάμοι στην Κρήτη αποφέρουν και οικονομικό όφελος στους νιόπαντρους, με τα δώρα και τα «χαρίσματα» να πέφτουν βροχή. Όμως, με την κατάσταση που έχει επέλθει στην οικονομία, αρκετά είναι τα ζευγάρια που το ξανασκέφτονται να παντρευτούν, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο γάμος… θα βγάλει τα έξοδά του. Ο Κυριάκος Παπασηφάκης, ιδιοκτήτης του κέντρου εκδηλώσεων «Πορτοκάλι», δήλωσε στο zarpanews.gr:

«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και, άσχετα από το τι θα γίνει με τον κορονοϊό, δεν θα αποκτήσει χρήματα ξαφνικά. Το καλοκαίρι έχουμε γάμους που μεταφέρθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν κανονίζει κανείς να παντρευτεί. Είναι μια κατάσταση αβεβαιότητας, όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό τους επόμενους μήνες. Όσο για την περσινή χρονιά, δουλέψαμε μόνο τον Ιούλιο, κάναμε 3-4 γάμους και αυτό ήταν», είπε ο κ. Παπασηφάκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μαζικής Εστίασης Δυτικής Κρήτης και ιδιοκτήτης του «Ευτυχία Παλλάς»,  Μανώλης Γεραιουδάκης, είπε στο zarpanews.gr ότι από τους 60 προγραμματισμένους γάμους που προγραμμάτιζε το 2020 στο κέντρο του, έγιναν μόνο 4 λόγω των μέτρων. Από τους υπόλοιπους, περίπου 35 μεταφέρθηκαν για το 2021, ενώ 20 απλά χάθηκαν, καθώς τα ζευγάρια ακύρωσαν την εκδήλωση, ενώ κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να κάνουν απλά έναν πολιτικό γάμο.

«Ο χειμώνας είναι πάντα δύσκολος, ενώ μετά τις 10 Μαρτίου είναι η Σαρακοστή που δεν γίνονται γάμοι έτσι κι αλλιώς. Αλλά εγώ αυτή τη στιγμή δεν ξέρω, για τον Μάιο, τι να πω στους ανθρώπους. Ο γάμος θέλει και μια προετοιμασία δύο μηνών και σήμερα δεν ξέρουμε τι θα συμβαίνει τότε. Το καλοκαίρι υπάρχουν κλεισμένες ημερομηνίες, πράγματι, αλλά μπορούν ανά πάσα στιγμή να ακυρωθούν. Όμως, με βάση την τωρινή εικόνα, αν θέλει κάποιος να κλείσει μια ημερομηνία, μπορούμε μόνο μετά τον Σεπτέμβριο.  Εμείς έχουμε και περίπου 10 κρατήσεις για το 2022», δήλωσε ο κ. Γεραιουδάκης.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας επισήμανε ακόμα, ότι στα κέντρα εκδηλώσεων, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να δουλέψουν, συνεχίζουν να επιβάλλονται τα δημοτικά τέλη, τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν μειωθεί καθόλου, πράγμα που οι ιδιοκτήτες θεωρούν άδικο. Την ίδια παρατήρηση έκανε και ο κ. Παπασηφάκης.

Όσο για το γενικότερο συμπέρασμα, φαίνεται ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα τελειώσει στη χώρα η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Όσο συντομότερα γίνει αυτό, τόσο ταχύτερα θα επανέλθουν στην κανονική τους πορεία και οι γάμοι.

Γιατί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ερωτεύονται ό,τι και αν συμβεί.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

2 thoughts on “Χανιά | Εκατοντάδες ζευγάρια περιμένουν να παντρευτούν το 2021 – Τι λένε ιδιοκτήτες κέντρων

  1. Έλεος ρε παιδιά…
    Ο Κανατακης ο Νερατζιας και ο Κονταρος θα σας πούνε ποτέ θα παντρευτείτε?
    Πάρτε έναν Παπά τον κουμπάρο και κάντε τον γάμο ταπεινά και ήσυχα σε ένα εκκλησάκι και μαζεύετε τα φακελάκια αργότερα στο μεγάλο Greek wedding show…..

  2. Το φακελάκι είναι μια αρχή για ένα ζευγάρι. Ένα καλοδεχούμενο έσοδο. Όμως η βλακεία μας και στο να θέλουμε να κάνουμε επιδηξη στο γάμο βάπτιση με στολισμούς και να βρούμε το κατάλληλο μαγαζί για να κάνουμε επιδηξη κάνουν στα χρήματα αυτά φτερά..
    Όσο για τις τιμές σε αυτά τα κέντρα γάμων, έχουν ξεφύγει, χρόνια τώρα.
    Καλό θα είναι να ρίξουν τις τιμές. Στο Μονακό πιο φθηνά παντρεύεσαι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook