Χανιά | Είναι θέμα επιβίωσης… – Τι λένε οι καταστηματάρχες του «παραμελημένου» Κουμ Καπί για την αύξηση των τελών

χανιά-είναι-θέμα-επιβίωσης-τι-λένε-1410075

Την αγανάκτησή τους με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εκφράζουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κουμ Καπί, για την αύξηση των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου. Η τιμή από τα 20 ευρώ που πλήρωναν μέχρι σήμερα, αυξάνεται στα 60.

Οι ίδιοι, θεωρούν παράλογη την αύξηση της τιμής, εν μέσω πανδημίας και σε μία περίοδο που η ακρίβεια χτυπά κόκκινο.

«Το θεωρούμε παράλογο, εμείς, οι καταστηματάρχες να επωμισθούμε το βάρος μίας ανάπλασης στην περιοχή. Σήμερα είμαστε κι αύριο δεν είμαστε. Είμαστε ενοικιαστές οι περισσότεροι, όχι ιδιοκτήτες. το 2017 που άνοιξα την επιχείρησή μου ήταν ο κ. Βάμβουκας πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο. Είχε ορίσει μία τιμή στα 35 ευρώ. Όταν ανέλαβε ο κ. Κοτσιφάκης θεώρησε πως η τιμή ήταν υπερβολική για την εικόνα του Κουμ Καπί και μείωσε στα 20 ευρώ το τετραγωνικό.

Ξαφνικά, έρχεται το ’22 που δεν έχει φύγει ο κορονοϊός, η ακρίβεια δεν σταματάει, το ρεύμα απασχολεί τις επιχειρήσεις πάρα πολύ, εμείς δεν μπορούμε να απορροφήσουμε την καθημερινή αύξηση των προϊόντων με αλλαγές στις τιμές μας. Θα γυρίσουμε δηλαδή πίσω τα λεφτά που μας χαρίσανε τότε» δήλωσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Βαλάρης.

«Όταν βγαίνει το Λιμενικό Ταμείο το ’19 και γνωρίζει πως η περιοχή αυτή είναι παραμελημένου και ορίζει από μόνο του μία τιμή των 20 ευρώ επειδή την θεωρεί δίκαιη με δεδομένη την κατάσταση της περιοχής. Πώς γίνεται 3 χρόνια μετά, χωρίς να έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο, αυτή η τιμή να γίνεται ξαφνικά 60. Η υψηλότερη τιμή που υπήρχε πριν αναλάβει αυτή η δημοτική αρχή. Αυτό είναι παράνοια.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δουλέψουν το καλοκαίρι λόγω του κυματισμού, τα φύκια καταλήγουν πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Δηλαδή, όποτε έχει κακοκαιρία εμείς μαζεύουμε τα τραπέζια μας και βγαίνουμε με τα πιεστικά να τα καθαρίσουμε.

Δεν γίνεται να συγκριθούμε με άλλες περιοχές. Καταλαβαίνουμε είναι προβλήματα που θα λυθούν με την ανάπλαση. Η ανάπλαση όμως μπορεί να έρθει σε 5 χρόνια. Μέχρι τότε εμείς πως θα επιβιώσουμε» επεσήμανε ο Γεράσιμος Χατζηγεωργίου, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή του Κουμ Καπί.

Αν ωστόσο, δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καταστηματαρχών, οι ίδιοι θα κινηθούν νομικά. «Δίνουμε πολύ σκληρό αγώνα για να επιβιώσουμε. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.

Μεταξύ άλλων οι επιχειρηματίες του Κουμ Καπί, διεκδικούν επίσης συστηματική καθαριότητα, εκδηλώσεις στην περιοχή, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των σπηλαιώσεων που έχουν προκαλέσει καθιζήσεις, να μπει ένα τέλος στη ρύπανση της θάλασσας του Κουμ Καπί από τους αγωγούς ομβρίων της ΔΕΥΑΧ και να σταματήσουν οι δυσάρεστες οσμές.

 

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Είναι θέμα επιβίωσης… – Τι λένε οι καταστηματάρχες του «παραμελημένου» Κουμ Καπί για την αύξηση των τελών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook