Χανιά | Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας “Μετάλλια Τιμής” για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση | Photos

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου 2021, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Μετάλλια Τιμής” στο Πολύκεντρο Βουκολιών στον Πλατανιά.

Το παρών στην εκδήλωση, έδωσαν ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Σοφίας Μαλανδράκη.

Την έκθεση επιμελούνται ο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον κ. Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «200 χρόνια μετά την Επανάσταση», την αιγίδα της επιτροπής Π. Ε. Χανίων «Χανιά 1821-2021» και συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2021».

Η φωτογραφική σειρά «Μετάλλια Τιμής» του Νίκου Μπασιά αποτελείται από 30 φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων, παραγωγής 2021, εκτυπωμένες σε σύμμικτο, αρχειακό καμβά βαμβακιού, που δημιουργήθηκαν σε στούντιο ειδικά για να τιμηθούν οι ήρωες και οι πράξεις τους κατά την εξέλιξη της Επανάστασης του 1821.

Το Πολύκεντρο Βουκολιών είναι ο πρώτος σταθμός της έκθεσης «Μετάλλια Τιμής» καθώς ήδη έχει προσκληθεί από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης να παρουσιαστεί στην έδρα της, το Ηράκλειο Κρήτης, και συνομιλίες με πολιτιστικούς φορείς που επιθυμούν τη φιλοξενία της βρίσκονται σε εξέλιξη. (Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο Πολύκεντρο Βουκολιών από Τετάρτη έως Σάββατο 17:00-19:00 και Κυριακή 10:00-13:00 (Δευτέρα & Τρίτη κλειστά), μέχρι 15.12.2021 με Ελεύθερη Είσοδο.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ