Χανιά | Δυο χρόνια περιμένουν την παιδική χαρά – Πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής καταγγέλλουν οι κάτοικοι στα Κατσιφαριανά – | Photos + Video

χανιά-δυο-χρόνια-περιμένουν-την-παιδι-1376715

Πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής τους καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Κατσιφαριανών στα Χανιά.

Περιμένουν δυο χρόνια την παιδική χαρά

Χωρίς παιδική χαρά έχουν μείνει τα παιδιά των Κατσιφαριανών, καθώς εδώ και δυο χρόνια περιμένουν να ολοκληρωθούν οι επίσημες διαδικασίες για την κατασκευή της.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή υπήρχε ένας χώρος ο οποίος θα παραχωρούνταν από την Μονή Χρυσοπηγής στον Δήμο Χανίων προκειμένου να γίνει παιδική χαρά, ωστόσο αυτό δεν έγινε άμεσα γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις στην διαδικασία της παραχώρησης, όπως επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr, ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Μιχαηλάκης.

Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης όμως, οι κάτοικοι με δική τους πρωτοβουλία, έβαλαν παιχνίδια αλλά και την περίφραξαν για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χανίων λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και λόγω του ότι θεωρήθηκαν ακατάλληλα τα παιχνίδια, προχώρησε στην απομάκρυνση αυτών χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει αντικατάσταση.

«Είναι μια γειτονιά, η οποία είναι παραμελημένη από όλους τους Δημάρχους που έχουν περάσει», λέει ο κάτοικος κ. Γιώργος Κονταράκης.

Την ίδια ώρα, άλλη μια κάτοικος της περιοχής, μητέρα δυο νηπίων, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ενδιαφέρον από την δημοτική αρχή για την περιοχή, καθώς σε αυτή μένουν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά. Η ίδια επισημαίνει παράλληλα την επικινδυνότητα του «ξεχασμένου» δρόμου της περιοχής.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο zarpanews.gr, η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τη συγκοινωνία, αφού δεν περνάει λεωφορείο ενώ υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, από το οποίο λείπει η σήμανση ιδιαίτερα στον δρόμο που οδηγεί στο νηπιαγωγείο των Αγίων Σαράντα. Ένας δρόμος που καθημερινά περνούν παιδιά και δεν έχει ούτε πεζοδρόμια αλλά ούτε και διαβάσεις.

Δείτε τι λένε οι κάτοικοι στην κάμερα του zarpanews.gr:

Μετά από επικοινωνία που είχε το zarpanews.gr, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Στέλιο Μιχαηλάκη, έγινε γνωστό ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση της μελέτης της παιδικής χαράς λήγει στο τέλος Μαρτίου. Όπως είπε ο κ. Μιχαηλάκης «Έτσι είναι το δημόσιο σύστημα, αργούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα πακέτο τριών έργων στην περιοχή που περιλαμβάνει και την παιδική χαρά και την Πλατεία Δεξαμενής. Αφότου ολοκληρωθεί η μελέτη, χρειάζονται τρεις με τέσσερις μήνες για να ξεκινήσει.»

Όσο για την σήμανση στην περιοχή, ο κ. Μιχαηλάκης δήλωσε: «Εάν δεν υπάρχει η υποδομή, δηλαδή τα πεζοδρόμια, πως θα μπουν διαβάσεις. Χρειάζεται συγκοινωνιολόγος  θα το θέμα. Πάντως θα το φροντίσω. Θα το κυνηγήσω. Είμαι εδώ για να ακούσω τα όποια προβλήματα.»

Τέλος, ο κ. Μιχαηλάκης αναφορικά με την απουσία αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή είπε πως «πρέπει να γίνει αίτημα από τους κατοίκους.»

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κατσιφαριανών

zarpanews.gr

 

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Δυο χρόνια περιμένουν την παιδική χαρά – Πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής καταγγέλλουν οι κάτοικοι στα Κατσιφαριανά – | Photos + Video

  1. Ελλιπές το ρεπορτάζ και το βίντεο για την ανύπαρκτη «παιδική χαρά» στα Κατσιφαριανά.
    Δεν γίνεται καμία αναφορά στο ότι οι μοναδικές επιφάνειες που υπάρχουν σε αυτό, δηλαδή ο οικίσκος και οι πινακίδες, είναι βανδαλισμένες με γκράφιτι. Εκτός και αν στους κατοίκους των Κατσιφαριανών και στους δύο ομιλούντες στο βίντεο αρέσουν τα γκράφιτι!

    Ένα από τα «παιδάκια» που επισκέπτονται το χώρο της ανύπαρκτης «παιδικής χαράς» είναι και ο γκραφιτάς της εκεί περιοχής με κωδικό όνομα KASE ο οποίος μαζί με ένα άλλο «παιδάκι» της εκεί περιοχής τον γκραφιτά CRAZE έχουν συστήσει την ομάδα γκράφιτι SFC και δρουν τελευταία στην περιοχή της Χρυσοπηγής, στη Λεωφόρο Σούδας (100 μ. από το Αστυνομικό Μέγαρο) και σε σχολεία των Χανίων (Κουμπέ, Ελ. Βενιζέλου κ.α.) μέχρι και στην περιοχή του Κλαδισού.

    Εφόσον οι κάτοικοι της περιοχής των Κατσιφαριανών δεν τους έχουν καταγγείλει στις Αρχές και επέτρεψαν έτσι να εξελιχθεί η δράση τους στα Χανιά, το ρόλο αυτόν αναλαμβάνει πλέον δικαιωματικά το «Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι». Τα δύο αυτά «παιδάκια» είναι ανήλικα οπότε γλιτώνουν τους 12 μήνες, τη νύφη όμως θα την πληρώσουν οι γονείς τους για «παραμέληση». Κρίμα, ας πρόσεχαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook