Χανιά | Δήμος Πλατανιά: Πέσανε οι υπογραφές για τον αγωγό ύδρευσης της παραλιακής ζώνης του Κολυμβαρίου | Video + Photos

χανιά-δήμος-πλατανιά-πέσανε-οι-υπογρα-1147010

Πέσανε το πρωί οι υπογραφές της σύμβασης για τον αγωγό μεταφοράς νερού ύδρευσης, από το αντλιοστάσιο Κολενίου προς την παραλιακή – τουριστική ζώνη της ∆.Ε. Κολυµβαρίου, συγκεκριμένα στη θέση «Γριµπιλιανά», συνολικού µήκους 7,8 km.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχη Μαυρογένη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ κ. Άρη Παπαδογιάννη και του Εκπροσώπου της Εργοληπτικής Επιχείρησης που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου κ. Γιάννη Δρακάκη.

Παρόν στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ πρόκειται για ένα έργο που θα εξασφαλίσει την επάρκεια του νερού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη του Κολυμβαρίου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών και ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 1.830.000 ευρώ. και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα υδρεύσει μια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Ο κ. Παπαδογιάννης έκανε λόγο επίσης και την υπογραφή της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό της επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού του βόρειου άξονα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000,00€.

Τέλος ο Δήμαρχος Πλατανιά αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν με την ολοκληρωση του συγκεκριμένου έργου.

Είπε τέλος ο κ. Μαλανδράκης ότι με μια σειρά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΒΑ για την δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στον δήμο Πλατανιά.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Μαυρογένη, Παπαδογιάννη και ,Μαλανδράκη:

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook