Χανιά | Διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου σχεδιάζει η ΔΕΥΑΧ – Την Πέμπτη ξεκινούν δειγματοληψίες λυμάτων για κορονοϊό

χανιά-διεύρυνση-κοινωνικού-τιμολογί-1138948

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη. Η κα Χατζηδάκη ρωτήθηκε για τις δειγματοληψίες λυμάτων που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα:

«Θα συμμετέχουμε σε πρόγραμμα δειγματοληψίας και ανίχνευσης, μέσα από τα αστικά μας λύματα, του ιικού φορτίου. Η δειγματοληψία θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη, αρχής γενομένης από αυτή την Πέμπτη, από την είσοδο του βιολογικού και τα δείγματα θα είναι 24ωρα. Η ανάλυση, σύμφωνα με τα όσα μας έχουν ενημερώσει, θα χρειάζεται 5 μέρες για να εξάγεται το όποιο αποτέλεσμα», δήλωσε η κα Χατζηδάκη.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τόνισε ότι η ανάλυση δεν θα αφορά μόνο τον κορονοϊό, αλλά θα ψάχνει και φαρμακευτικές ουσίες ή ναρκωτικά, πράγμα που θα παρέχει κάποια εικόνα για την κατάσταση στην πόλη και σε αυτόν τον τομέα:

«Η διάρκειά του προγράμματος θα είναι για περίπου ένα χρόνο και θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βλέπουμε την τάση, αν μειώνεται το ιικό φορτίο, αν αποδίδουν τα μέτρα. Αυτή η ανάλυση θα βοηθήσει στο να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την διαχείριση της πανδημίας. Όμως, μέσα από τη μελέτη αυτή θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και για τη χρήση ουσιών και ψυχιατρικών φαρμάκων στα Χανιά, στοιχεία που θα μπορέσει να αξιοποιήσει η ιατρική κοινότητα στη συνέχεια προς όφελος των πολιτών», είπε η κα Χατζηδάκη.

Τιμολογιακη πολιτικη

Τέλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ενημέρωσε ότι το νέο έτος η επιχείρηση σχεδιάζει να επεκτείνει τις κατηγορίες δημοτών που θα δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ θα διαγράψει και περισσότερα χρέη όσων έχουν αδυναμία να πληρώσουν:

«Με απόφαση του ΔΣ αυξήσαμε το ποσό που αφορά μείωση ή αφαίρεση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε συμπολίτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το κοινωνικό τιμολόγιο για την κατηγορία των ανέργων που επλήγησαν ιδιαίτερα με την πανδημία και σκεπτόμαστε να εντάξουμε και νέες ομάδες. Ενδεικτικά, όλα τα κοινωνικά ιδρύματα της πόλης και οι κοινωνικές δομές έχουν ωφέλεια που φτάνει το 60%, άνθρωποι που παίρνουν επίδομα πρόνοιας, πολύτεκνοι, θα το επεκτείνουμε αλλά δεν μπορώ να το προκαταλάβω, καθώς είναι θέμα διαβούλευσης και αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Χανίων και του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ.»

Η πρόεδρος της επιχείρησης πάντως τόνισε ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους και οι όποιες διαφοροποιήσεις στο τιμολόγιο θα αφορούν την κατανάλωση από τον Ιανουάριο και μετά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook