Χανιά | Διευρύνει το κοινωνικό της τιμολόγιο η ΔΕΥΑΧ – Εντάσσονται και οι ανασφάλιστοι

Την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου αποφάσισε η ΔΕΥΑΧ, στην προσπάθεια της να στηρίξει ακόμα περισσότερο και πιο αποτελεσματικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τους δημότες, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αποδεδειγμένα στις υποχρεώσεις τους, έναντι της επιχείρησης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από την πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων κα Ελένη Ζερβουδάκη, η επιχείρηση αποφάσισε να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και όσοι είναι ανασφάλιστοι.

Επίσης αποφασίστηκε φέτος να διπλασιαστεί το ποσό από 30.000 σε 60.000 ευρώ που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές οικογενειών ή προσώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Παράλληλα αποφασίστηκε και προκειμένου να στηριχθούν αδύναμες κοινωνικά ομάδες, να στηριχθούν μέσω της απαλοιφής των οφειλών τους, έπειτα από σχετική έρευνα των υπηρεσιών του δήμου. Το ποσό που θα απαλειφθεί θα εκτιμηθεί κατά περίπτωση.

Όπως είπε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων κα Ελένη Ζερβουδάκη, η ΔΕΥΑΧ προσέφερε μια μεγαλύτερη έκπτωση και απαλοιφή των οφειλών τους σε άτομα που εντάσσονται σε ευπαθείς ομάδες και τα οποία περιλαμβάνονται και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα απόρων, στο μητρώο του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα άτομα αυτά πλέον θα έχουν την δυνατότητα μνα αποκτήσουν έκπτωση στο τιμολόγιο τους στο ύψος του 60%, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα, έπειτα από εκτίμηση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και της απαλοιφής ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν την σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως χρήση του κοινωνικού τιμολογίου κάνουν ιδρύματα με κοινωνική προσφορά, καθώς και 238 φυσικά πρόσωπα, αριθμός που πάντως δεν είναι σταθερός.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ