Χανιά | Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ από το Σωματείο Επισιτισμού – Δείτε τι ζήτησαν

χανιά-διαμαρτυρία-στον-οαεδ-από-το-σωμ-1112019

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Τζανακάκη στα Χανιά, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού Χανίων. Άπλωσαν πανό, ενώ από μεγάφωνο έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.

Ο Ασημάκης Κριτσιώπης, ταμίας του σωματείου, δήλωσε στο zarpanews.gr:

«Διεκδικούμε, μετά το τέλος της σεζόν που έρχεται πολύ σύντομα, κανένας συνάδελφος να μη μείνει εκτός ΟΑΕΔ, να μην υπάρχουν προϋποθέσεις και όροι για να πάρει το επίδομα των 400 ευρώ, γιατί, όπως φαίνεται, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Εμείς έχουμε συνεχή επικοινωνία και με άλλα σωματεία, και έχουμε αποφασίσει κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις. Τώρα θα καταθέσουμε υπόμνημα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σήμερα στις 18.30 σε μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας.»

Ο κ. Κριτσιώπης

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πανελλαδικής δράσης στον Τουρισμό – Επισιτισμό, με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων στον κλάδο, και σε αυτό το πλαίσιο έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στα Χανιά.  Η πλήρης λίστα των αιτημάτων παρατίθεται παρακάτω:

  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού ,απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο Internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων. Αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά την διάρκεια της χρονιάς.
  • Πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικών Κέντρων. Μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν δωρεάν στον πληθυσμό όπου απαιτείται. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέτρα μαζικής μεταφοράς. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
  • Κατάργηση του Νομού απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νομού περιορισμού του απεργιακό δικαιώματος. Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook