Χανιά | Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή φοβήθηκαν ότι… θα τα πάνε στην εκκλησία

Αγανακτισμένοι και φοβισμένοι πολλοί γονείς στα Χανιά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δώσει το «ελεύθερο» για λειτουργίες σε εκκλησίες με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων και ο πρόεδρός της Γρηγόρης Γκουλούσης, αποτελεί παράλογη και παράνομη απόφαση η αποστολή -έστω και αντιπροσωπείας- μαθητών στις εκκλησίες, με δεδομένο οτι οι ναοί παραμένουν κλειστοί, χωρίς να τελούνται λειτουργίες, παρά μόνο για ατομική προσευχή.

Μπροστά σε αυτή την ενημέρωση, πολλοί ήταν οι γονείς που δεν έστειλαν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο, φοβούμενοι ότι θα πάνε στην εκκλησία, κάτι που ενδέχεται να συμβεί και με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, με την μετάλλαξη του κορονοϊού να είναι έτοιμη να “καλπάσει” και να φέρει την ακόμα μεταδοτικότερη ασθένεια στο σπίτι πολλών οικογενειών. Πόσο μάλλον στην Κρήτη, όπου σοκάρει η διασπορά του κορονοϊού στον  βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας, με το μεταλλαγμένο στέλεχος να “δείχνει τα δόντια του”.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό, ο σεβασμιότατος ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει κεντρική εντολή, αλλά είναι στην ευχέρεια των δασκάλων να έχουν συνεννόηση με τους ιερείς της εκάστοτε ενορίας για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών.

Η εγκύκλιος του υπουργείου:

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΜΕΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΝ. ΟΙ ΔΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ