Χανιά | Χαμόγελα έξω από τα εξεταστικά κέντρα – Πώς έγραψαν στα Νέα Ελληνικά οι μαθητές των ΕΠΑΛ | Video

χανιά-χαμόγελα-έξω-από-τα-εξεταστικά-κ-1703908

Πρεμιέρα έκαναν την Πέμπτη οι Πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων να δίνουν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Με χαμόγελα και αισιοδοξία για μία καλή βαθμολογία εξέρχονταν οι μαθητές από τα εξεταστικά κέντρα των Χανίων, οι οποίοι κλήθηκαν να γράψουν στα «Οφέλη του εθελοντισμού» και τα «Καταφύγια τη νύχτα» του Μπέρτολτ Μπρεχτ: Τα μη λογοτεχνικά και λογοτεχνικά, αντίστοιχα, κείμενα που έπεσαν στην Έκθεση.

Η πλειοψηφία χαρακτήρισε τα θέματα βατά, ωστόσο δυσκολεύτηκαν λίγο, όπως είπαν, στο λογοτεχνικό.

Η Ελένη έχει στοχεύσει στην φυσικοθεραπεία, στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζει για ένα καλό αποτέλεσμα. Όπως είπε: «Ήταν σχετικά εύκολα. Θεωρώ ότι όλοι θα έχουν γράψει καλά και το ελπίζω».

Η Ειρήνη, θέλει να γίνει λογοθεραπεύτρια. «Ήταν αρκετά εύκολα αυτά που μας ζητήσαν και έχω γράψει έναν πολύ καλό βαθμό. Είμαι ευχαριστημένη που κατάφερα να το πετύχω»

Ευχαριστημένη δηλώνει και η Ιριάνα. Μπορεί, όπως είπε, να δυσκολεύτηκε λίγο στο ποίημα ωστόσο σε γενικές γραμμές έγραψε καλά. Ο στόχος της είναι να σπουδάσει σε σχολή αισθητικής στην Αθήνα.

Εύκολα φάνηκαν τα θέματα και στον Νίκο, ο οποίος θέλει να περάσει χρηματοοικονομικά στο Ηράκλειο. «Πιστεύω έχω γράψει πάνω από 15» είπε.

Το λογοτεχνικό δυσκόλεψε λίγο και τον Λευτέρη, ο οποίος θέλει να γίνει αστυνομικός. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο έγραψε καλά!

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook