Χανιά | Bολή S-300 αναμένεται σύντομα στο ΠΒΚ – Πέρασαν 7 χρόνια από την προηγούμενη

«Silver Alert» για την «κόκκινη αρκούδα» που τα τελευταία 22 χρόνια περιπολεί στο Ανατολικό άκρο της Κρήτης και σε ακτίνα 280 χιλιομέτρων πέριξ του νησιού όπου είναι έτοιμη να… καταβροχθίσει κάθε ιπτάμενο «αρπαχτικό», όπως χαρακτηριστικά έγραφε το iEidiseis.gr την περασμένη Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο εκτενούς αφιερώματος για το παρασκήνιο εγκατάστασης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η «κόκκινη αρκούδα» (S-300) αυτές τις μέρες προετοιμάζεται ώστε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, αρχές Νοεμβρίου, να κάνει το δεύτερο ταξίδι της στην Δυτική Κρήτη, στα Χανιά, όπου βρίσκεται το Νατοϊκό Πεδίο Βολής!

Η πρώτη βολή των ελληνικών S-300 έγινε στο νατοϊκό Πεδίο Χανίων , στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 , δεκατέσσερα χρόνια μετά την εγκατάσταση τους στην Κρήτη. Παρόντες στην «ιστορική βολή» ήταν το σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών ακόλουθων που υπηρετούσαν στην Αθήνα.

Η προετοιμασία για την διεξαγωγή 2ης βολής από τους S-300 συμπίπτει με:

• Την παρατεταμένη τουρκο-ελληνική ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο.

• Τις δοκιμαστικές βολές των τουρκικών S-400 στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

• Τις διαδοχικές επισκέψεις στην Ελλάδα των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταφθάνει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικάνου ομολόγου του στην Θεσσαλονίκη και την Σούδα….

Όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις του iEidiseis στον «Φάκελο S-300»:

• Η εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Κρήτη έγινε την Άνοιξη του 1999 με την διαμεσολάβηση και την συγκατάθεση των Αμερικανών οι οποίοι και ενημερώθηκαν ακόμη και για την μεταφορά τους.

• Η πρώτη βολή των S-300 στην Κρήτη έγινε εντός του ΝΑΤΟικού Πεδίου Βολής , παρουσία πρωτίστως Αμερικανών αξιωματούχων.

• Η αντιαεροπορική ομπρέλα που καλύπτει την Κρήτη σχηματίζεται πρωτίστως από τους S-300 καθώς και απο τα υπόλοιπα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μικρότερου βεληνεκούς (TOR M-1 και OSA). Οι ρωσικοί πύραυλοι που είναι στην Κρήτη παρέχουν ασφάλεια και στην αμερικανική βάση της Σούδας…

Επομένως η διαφορά μεταξύ των ελληνικών S-300 και τουρκικών S-400 έγκειται στο γεγονός ότι οι μεν πύραυλοι της Ελλάδας έχουν την συγκατάθεση των ΗΠΑ , οι δε πύραυλοι της Τουρκίας έχουν το ανάθεμα τους.

Πηγή: iediseis.gr – Δήμος Βερύκιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο7 τα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη – Δείτε την κατανομή
Επόμενο άρθροΈκλεισαν οι κάλπες στα Κατεχόμενα – Αναμονή για το αποτέλεσμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ