Χανιά | Αυτή η «Παραδοσιακή Στράτα» τα έχει όλα – Παραδοσιακό όμιλο «Ψηλορείτη», 20η λαμπαδηδρομία και… Ντουντουνάκη

χανιά-αυτή-η-παραδοσιακή-στράτα-τα-έ-1514453

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο αναβίωσης της «Παραδοσιακής Στράτας», που διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, ενώνει την Παράδοση με τον Εθελοντισμό και αναδεικνύει την κουλτούρα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, τη διάδοση του εθελοντισμού, ενώ παράλληλα, στέλνει μηνύματα Αγάπης, Αλληλεγγύης, Ελπίδας και Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 30/08 στη Στράτα μαζί με τον Παραδοσιακό Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, θα μετέχει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων “Ο Άγιος Ιωάννης”, ο οποίος θα διεξάγει την 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Τάλω, στο Φρούριο Φιρκά στις 19:30 για την λαμπαδηδρομία με τους εθελοντές αιμοδότες και την ίδια ώρα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο για την Παραδοσιακή Στράτα, για να συναντηθούν όλοι μαζί στην πλατεία του Γυαλί Τζαμί.

Από εκεί όλοι μαζί, με κατεύθυνση προς την οδό Τσουδερών, θα δώσουν το «παρών» στη δράση του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και θα καταλήξουν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χανίων (Τριμάρτυρη), όπου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η αφή της φλόγας.

Τον βωμό θα ανάψει η Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη, χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην πλατεία της Μητρόπολης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook