Χανιά | Αθώοι οι Μαλανδράκης-Λιονάκης για την υπόθεση με τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

χανιά-αθώοι-οι-μαλανδράκης-λιονάκης-γ-827251

Την αθώωση της πρώην διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων για τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Η συνέχεια της εκδίκασης, δείτε ΕΔΩ, με κατηγορούμενους τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Μανούσο Λιονάκη και τον πρώην αντιπρόεδρο, Γιάννη Μαλανδράκη, την Πέμπτη στα δικαστήρια Χανίων, έκρινε αθώους τους δύο θεσμικούς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε., νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Να σημειωθεί ότι η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την Εισαγγελική πρόταση.

Η δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης Ευτύχη Μαυρογένη Δικηγόρου Χανίων, Νικολάου Πατεράκη Δικηγόρου Αθηνών:

Μετά από  Διήμερη  ενδελεχή ακροαματική διαδικασία το Τριμελές  Εφετείο Κρήτης οδηγήθηκε σε ομόφωνη ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τα αδικήματα, που οι εντολείς μας Μανούσος Λιονάκης ,πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Χανίων και Ιωάννης Μαλανδράκης πρώην γραμματέας του Ε.Κ.Χ. κατηγορούνταν.

Η αθωωτική απόφαση ακολούθησε την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Στην ομόφωνη απόφαση οδηγήθηκε το Δικαστήριο μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε συνδυασμό με το σύνολο των καταθέσεων των μαρτύρων, που δικαίωσαν τις θέσεις των κατηγορουμένων.

Ως υπερασπιστές σήμερα είμαστε χαρούμενοι, που δικαιώθηκαν άνθρωποι που έχουν αναλώσει την προσωπική τους ζωή στα κοινά και οι οποίοι όπως απεδείχθη, είχαν κατηγορηθεί εντελώς άδικα και επιπόλαια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook