Χανιά | Άσφαλτος που θέλει ξήλωμα και πεζοδρόμια που… κυματίζουν στη Σελίνου | Photos

χανιά-άσφαλτος-που-θέλει-ξήλωμα-και-πε-1124389

Η οδός Σελίνου στα Χανιά, σίγουρα δεν δείχνει εικόνα εγκατάλειψης. Είναι σχετικά καθαρή, έχει όμορφα δέντρα φυτεμένα στα πεζοδρόμια, τα πλακάκια δεν είναι γεμάτα μαύρες στεγνές τσίχλες όπως στο κέντρο των Χανίων. Υπάρχουν όμως σημεία που «βγάζουν μάτι» και χρήζουν άμεσης επέμβασης, ή έστω επισκευής, και αυτά θα δείτε παρακάτω, στο φωτορεπορτάζ του zarpanews.gr

Πρώτο και καλύτερο προβληματικό σημείο, η άσφαλτος στην αρχή της Σελίνου, ακριβώς πριν τη διασταύρωση με Κισσάμου και Μελετίου Μεταξάκη. Κάπου έχει ραγίσει, κάπου έχει σπάσει, έχει κοπεί, έχει μπαλωθεί, έχει ξανακοπεί… Χρειάζεται να ξηλωθεί και να στρωθεί απ’ την αρχή, ισιώνοντας και τον δρόμο, αλλά κανείς δεν το έχει κάνει επί χρόνια.

Προχωρώντας κανείς στη Σελίνου, βλέπει κάτω από τα πόδια του ένα αποδεκτό πεζοδρόμιο. Αλλά, το πεζοδρόμιο ξαφνικά… διακόπτεται, ενώ εμφανίζεται χώμα, πέτρες και αριστερά υπάρχει πρασινάδα και ένα… μονοπάτι:Μήπως να στρώναμε τρία-τέσσερα μέτρα πεζοδρόμιο στο σημείο; Δεν είναι πολλά…

Συνεχίζοντας παραπέρα, βλέπει κανείς ότι το πεζοδρόμιο έχει ανοίξει και οι πλάκες κρατιούνται στη θέση τους… με τον καλό τον λόγο. Στο μεταξύ, στην άσφαλτο υπάρχουν διάσπαρτα μπαλώματα, ιδιαίτερα σε διασταυρώσεις. Δεν είναι πολλά, αλλά προεξέχουν, χαλώντας την ομαλότητα του οδοστρώματος και όντας επικίνδυνα για τους οδηγούς. Κοντά στο τέρμα Σελίνου: Και σε άλλα σημεία:
Αλλά εκείνο που αρχικά δεν πολυφαίνεται, το αισθάνεται όμως κανείς όταν περπατάει, είναι ότι τα πεζοδρόμια, σε πολλά σημεία, δεν είναι επίπεδα. Τα δέντρα που είναι φυτεμένα έχουν μεγαλώσει με τα χρόνια και οι ρίζες τους έχουν ανασηκώσει τις πλάκες, με αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια να… κυματίζουν: Και μια μικρή, αλλά πολύ ύπουλη λακκούβα:Στην οδό Πετροπουλάκηδων, η οποία διασταυρώνεται με τη Σελίνου κοντά στην αρχή της, είδαμε αυτό:
Μήπως να κάναμε καμιά επέμβαση στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια;

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Άσφαλτος που θέλει ξήλωμα και πεζοδρόμια που… κυματίζουν στη Σελίνου | Photos

  1. Πίσω και περιξ του δημαρχείου ξαναφτιάχτηκαν τα πεζοδρόμια αν και δεν είχαν προβλήματα. Αλλα εκεί τα βλέπει εξ ιδίοις ομμασι ο εκάστοτε δήμαρχος……….

  2. ΟΙ ΧΑΝΙΩΛΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
    ΟΠΩΣ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΕΛΙ

  3. Οι ντόπιοι λένε ότι φταίνε για τα χάλια αυτής της άθλιας πόλης οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Επίσης λένε ότι σ αυτή την πόλη πρέπει να έρχεται ποιοτικός τουρισμός. Καμία αίσθηση ευθύνης και ατελείωτος εγωισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook