Χανιά | Ασφάλεια… καμία για τους διερχόμενους μαθητές του δημοτικού Κουνουπιδιανών – Πεζοδρόμια ζητούν οι γονείς

χανιά-ασφάλεια-καμία-για-τους-διερχό-1238457

Να πηγαίνουν και να γυρνούν τα παιδιά τους από το σχολείο με ασφάλεια, ζητούν οι κάτοικοι στα Κουνουπιδιανά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στον δρόμο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ένα σημείο που καθημερινά διέρχονται γονείς με τα παιδιά τους, με τον φόβο μην συμβεί κάποιο ατύχημα καθώς δεν υπάρχει πεζόδρομος, ούτε διάβαση πεζών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, αν και έχουν απευθυνθεί στον Δήμο και στην Περιφέρεια Κρήτης εδώ και χρόνια, δεν βλέπουν καμία ενέργεια για την κατασκευή πεζοδρομίου και διάβασης πεζών.

Σύμφωνα και με τα όσα έκαναν γνωστά στο zarpanews.gr :

Mαθητές περπατούν στο δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο! Ο δρόμος που οδηγεί στο μεγαλύτερο Δημοτικό της Κρήτης χωρίς πεζοδρόμιο και διάβαση πεζών!

Μέσα στον πολυσύχναστο δρόμο της Ελ. Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά περπατούν μαθητές και γονείς για να πάνε στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, ούτε διάβαση πεζών επί της Ελ. Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά!

Ειδικά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με το παρκάρισμα δεκάδων αυτοκινήτων εκατέρωθεν της Ελ. Βενιζέλου, οι μαθητές και οι γονείς τους, που πρέπει να περπατήσουν για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει parking, αναγκάζονται να περπατούν μέσα στον δρόμο στην κυριολεξία και πραγματικά από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα όπως το τραγικό συμβάν έναντι του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Θα ήθελα να μας πουν οι υπεύθυνοι, προβλέπεται η στάση λεωφορείων (2 εκατέρωθεν στο σχολείο επί της Ελ. Βενιζέλου) σε μία οδό χωρίς πεζοδρόμιο και διάβαση πεζών;

Από μαρτυρίες κατοίκων προκύπτει ότι αν και έχουν απευθυνθεί στον Δήμο και στην Περιφέρεια Κρήτης εδώ και χρόνια, δεν βλέπουν καμία ενέργεια για την κατασκευή πεζοδρομίου και διάβασης πεζών.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, να υπάρχουν κονδύλια για κατασκευή πεζοδρομίων και να μην αξιοποιούνται για την προστασία των παιδιών μας!

Με χαρά βλέπουμε την κατασκευή του πεζοδρομίου στα Κουνουπιδιανά επί της Αγ. Ονουφρίου στα Κουνουπιδιανά, αλλά μήπως θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην Ελ. Βενιζέλου;

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και επί της Ακρωτηρίου στις Πλακούρες, που μάλιστα γίνεται και Λαϊκή Αγορά! Λαϊκή Αγορά σε δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο και με στάσεις Λεωφορείου..

Ποιος θα φταίει όταν σκοτωθεί ένα παιδάκι;

Τα σχόλια δικά σας..


zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Ασφάλεια… καμία για τους διερχόμενους μαθητές του δημοτικού Κουνουπιδιανών – Πεζοδρόμια ζητούν οι γονείς

  1. Φτιάξτε πεζοδρόμιο!!
    Θα τους χαλάσετε το διπλο-τριπλο παρκάρισμα σε όλο το δρόμο όταν σχολάνε, περνάμε κάθε μέρα! Θα χρειάζεται βέβαια να περπατάνε 50-100 μέτρα, αλλά τι να κάνουμε, χρειάζονται θυσίες.
    (εκτός και αν συνεχιστεί η στάθμευση όλων έξω από το σχολείο, οπότε θα μπλοκάρει ο δρόμος ακριβώς όπως και τώρα)

  2. Γιατί δεν λέτε κ για αυτό που γίνεται από το δεύτερο φανάρι των Κουνουπιδιανων προς Αγ.Ονουφριο;Με τα παρκαρισμένα αυτοκινητα ΚΑΘΕΤΑ πάνω στο δρομο;ΚΑθΕΤΑ.Κ οι πεζοί αναγκάζονται να περπατάμε στο δρομο,περνάνε τα βυτιοφορα με τα καύσιμα από τις δεξαμενές του Αγ.Ονουφριου,όσοι κινούνται νόμιμα βγαίνουν αναγκαστικά στο αντίθετο ρεύμα,όσοι βγαίνουν από το s/m δεν έχουν καμία ορατοτητα,κ το ατύχημα είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook