Χανιά | Αποκάλυψη για τη γέφυρα που θα μπει στον Κερίτη: Θα τοποθετηθεί όταν απομακρυνθεί μία από τις άλλες δύο σε Πλατανιά ή Πατελάρι

χανιά-αποκάλυψη-για-τη-γέφυρα-που-θα-μ-830051

Για τις εργασίες συντήρησης στις υπάρχουσες στρατιωτικές γέφυρες σε Πλατανιά και Πατελάρι αλλά και την αυτοψία στο σημείο που εξετάζεται να τοποθετηθεί νέα στον ποταμό Κερίτη, αναφέρθηκε ο Ταξίαρχος Κλούβας Μιχάλης που βρέθηκε στα παραπάνω σημεία ως επικεφαλής των επιχειρήσεων από μεριάς του στρατού.

Ο πολιτικός μηχανικός και Διευθυντής της ΜΟΜΚΑ (Μονάδας Μελετών και Κατασκευών) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο zarpanews.gr μίλησε για το επόμενο βήμα που θα γίνει σχετικά με τη συνδρομή του στρατού στην τοποθέτηση των προσωρινών γεφυρωμάτων σε σημεία που χρειάζεται.

Αύξηση 30% στο όριο βάρους της γέφυρας στον Πλατανιά

Ο κ.Κλούβας, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά και παρίσταντο στις εργασίες που έγιναν αρχικά στις στρατιωτικές γέφυρες τύπου Bailey σε Πλατανιά και Πατελάρι, για τις οποίες είπε πως μετά από την πρώτη συντήρηση που έγινε, θα παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση για λόγους ασφαλείας.Ζήτησε βέβαια να τηρούνται οι οδηγίες από όλους τους οδηγούς και να σέβονται τα αναγραφόμενα όρια της κάθε γέφυρας που βρίσκονται πριν την είσοδο σε αυτή.

Όταν απομακρυνθεί μια από τις 2 υπάρχουσες θα τοποθετηθεί η νέα γέφυρα στον Κερίτη

Την πεποίθηση του ότι η κατασκευή νέας στρατιωτικής γέφυρας στην περιοχή του Κερίτη,  δεν θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, εξέφρασε ο κ. Κλούβας ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση στα χωριά μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας στον Αλικιανό.

Το σημείο που προτάθηκε από τον ίδιο είναι αυτό στο Πέρα Βλάτος, μεταξύ Φουρνέ και Αλικιανού, ως το πιο στενό και άρα ιδανικότερο μεταξύ των άλλων για την κυκλοφορία οχημάτων, αφού επιπλέον είναι και κοντά στον υπάρχοντα δρόμο.

Μάλιστα αυτό που είπε είναι ότι η τοποθέτηση της νέας θα ξεκινήσει όταν κατασκευαστούν  και τοποθετηθούν τα δύο ακρόβαθρα στις άκρες της και μετά την καθέλκυση όποιας από τις δύο άλλες γέφυρες (σ.σ. σε Πλατανιά και Πατελάρι) δεν είναι πλέον χρήσιμη. Προσέθεσε βέβαια ότι υπάρχει διαθέσιμο υλικό στα Χανιά ώστε να μην καθυστερήσουν ούτε στο ελάχιστο οι διαδικασίες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook