Χανιά | Απίστευτες καταγγελίες για το Οικονομικό Επιμελητήριο: Άλλα είχαν συμφωνήσει κι άλλα κάνουν

χανιά-απίστευτες-καταγγελίες-για-το-ο-810052

Σοβαρές καταγγελίες για την Τοπική Διοίκηση του 15ου  Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης, διατυπώνει η παράταξη ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης που εκτοξεύει βολές κατά της ΠΔΣΟ και συγκεκριμένα του προέδρου Παντελή Πετσετάκη και των Παναγιώτη Σημαντηράκη και Ιωάννας Χαριτάκη, κατηγορώντας τους πως ενώ είχαν συμφωνήσει για εναλλασσόμενο προεδρείο στη μέση της θητείας, τώρα, αρνούνται να τηρήσουν την συμφωνία.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, επισημαίνονται τα εξής:

Ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε

«Συνάδελφοι

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση του 15ου  Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης, μας υποχρεώνουν να σας ενημερώσουμε για ότι συμβαίνει.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Α.ΚΙ.Ο.Ε. είχε ζητήσει να αναλάβει την διοίκηση και ζήτησε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που είχαν εκλεγεί.

Γνωρίζαμε ότι η ΠΔΣΟ (προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ και τώρα στο ΚΙΝΑΛ) θα έκανε ότι μπορούσε να προσεταιριστεί την δύναμη των συναδέλφων της Αγωνιστικής Παρέμβασης Οικονομολόγων Λογιστών (προσκείμενη στον ΣΥΥΡΙΖΑ).

Ήδη  η Αγων. Παρ. Οικ. Λογ. είχε υποστηρίξει δυο φορές τους συναδέλφους της ΠΔΣΟ και θεωρούσαμε ότι θα είχαν  διδαχτεί. Μάταια όμως συνέχισαν στην ίδια λογική και για να δικαιολογήσουν την συνεργασία του με το ΠΔΣΟ πρότειναν γίνει προεδρείο μοιραζόμενοι την θητεία μεταξύ της ΠΔΣΟ και της παράταξης μας της Α.ΚΙ.Ο.Ε.  Γνωρίζαμε ότι οι συνάδελφοι της ΠΔΣΟ είναι αφερέγγυοι, ανακόλουθοι των διακηρύξεων τους και ότι δεν τους ενδιαφέρει ο θεσμός ως μέσο στήριξης των συναδέλφων του επαγγέλματος και της κοινωνίας αλλά ως μέσο προσωπικής προβολής και μέσο επίτευξης επαγγελματικών και προσωπικών κομματικών επιλογών. Όλοι γνωρίζουν πως  πράττουν  οι εκπρόσωποι των κομματικών παρατάξεων και οι συνάδελφοι της ΠΔΣΟ το έχουν ανάγει σε επιστήμη.

Ο εκπρόσωπος της  Αγων. Παρ. Οικ. Λογ. δεν τα έλαβε υπόψη του όπως και ο προκάτοχος του τα παραπάνω και πρότεινε εναλλασσόμενο προεδρείο όπου για να μην υπάρχει αδιέξοδο αναγκαστήκαμε να το δεχτούμε.

Ο συνάδελφος της Αγων. Παρ. Οικ. Λογ .πλέον των αλλοπρόσαλλων ενεργειών του μας έθετε θέμα ποιος θα γίνει πρόεδρος από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. Έβαζε θέμα προσώπων και αφού εξάντλησε κάθε όριο μέχρι του σημείου να ταυτίζετε με ρατσιστικές λογικές, έκανε ανάκληση της εμπιστοσύνης στον μέχρι σήμερα πρόεδρο κ. Παντελή Πετσετακη.

Όμως οι συνάδελφοι της ΠΔΣΟ απέδειξαν πόσο ιδιοτελείς και ανεύθυνοι είναι και πόσο κερδοσκοπικά  δρουν. Αφού συμφώνησαν στο εναλλασσόμενο προεδρείο τώρα που ήλθε η ώρα της αλλαγής τα ξέχασαν όλα. Οι συνάδελφοι της ΠΔΣΟ αρνήθηκαν ότι είχαν κάνει αυτή την συμφωνία. Αρνήθηκαν να παραδώσουν το προεδρείο στον εκπρόσωπο της Α.ΚΙ.ΟΕ.

Όμως Κύριοι Παντελή Πετσετάκη, Παναγιώτη Σημαντηράκη και Ιωάννη Χαριτάκη, στην συνεδρίαση της τότε ΤΔ που αποφασίστηκε τελικά το εναλλασσόμενο προεδρείο γιατί δεν υπάρχει το πρακτικό; Γιατί κύριε Παναγιώτη Σημαντηράκη ξεχνάτε ότι μας καλούσατε να εξακολουθήσουμε το παράδειγμα του ΠΤ Ανατολικής Κρήτης και τώρα που ήλθε η ώρα να μας παραδώσετε,  γιατί το ξεχνάτε;

Κύριοι Παντελή Πετσετάκη, Παναγιώτη Σημαντηράκη και Ιωάννη Χαριτάκη, εξακολουθείτε να λειτουργείτε πέρα του νόμου και πέρα των ηθικών αξιών που πρέπει να διέπει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους , να μην τηρείτε τον λόγο σας και να λειτουργείτε ως παράγοντες που έχετε γαντζωθεί στις καρέκλες τις οποίες θεωρείτε εφαλτήριο για άλλες στοχεύσεις. Νομίζετε ότι η κοινωνία και οι συνάδελφοι δεν κατανοούν ποιοι είναι καιροσκόποι, ποιοι χρησιμοποιούν τους θεσμούς για προσωπικές στοχεύσεις μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των συνάδελφων. Νομίζετε ότι η ασυνέπεια και ο καιροσκοπισμός  είναι αρετές που  επιβραβεύονται  από την κοινωνία;

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά πραγματικά σας επιτρέπουν να σκεφτείτε σε ποιο κατάντημα έχετε φτάσει και ότι μαζί με εσάς βουλιάζετε και τον θεσμό , αλλά πολύ φοβόμαστε ότι πράττετε σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές οι οποίες έφτασαν την χώρα εδώ που έφτασε. Με τους κανόνες και τις αξίες της παρακμής.

Για τον συνάδελφο της Αγων. Παρ. Οικ. Λογ.τελος θελουμε να του θυμίσουμε ότι υπάρχει στην  ετυμηγορία του λάου μας ότι “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” εσείς κύριε Τσιριντουλάκη και η παρέα σας έπρεπε να προσπαθήσετε και  τρίτη φορά; Ή μήπως παρέχετε στήριξη μέσο “επαναστατικών διακηρύξεων” στον πολίτικο και κομματικό σας σύμμαχο; Η μήπως είστε  κρυφό ΠΑΣΟΚ;

Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε, θα στηρίζουμε το ΟΕΕ σε όσα θέματα συμβάλουν στην προστασία του ΟΕΕ και του επαγγέλματος και θα μας βρείτε αντιθέτους σε όσα θέματα στοχεύουν σε πολιτικές με κριτήριο επαγγελματικές και  προσωπικές επιλογές.

Εκ της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook