Χανιά | Απάντηση του σχολείου για το “θερμό” περιστατικό με τον γονέα μαθήτριας

Ανακοίνωση που καταδικάζει ακραίες συμπεριφορές, έστειλε ως απάντηση ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου που συνέβη το περιστατικό με γονέα μαθήτριας να καταγγέλλει “μπούλινγκ” από συμμαθητές της στη διευθύντρια του σχολείου και να ζητά την επίλυση του ζητήματος (δείτε ΕΔΩ).

Μάλιστα, οι καθηγητές του σχολείου ενώ όπως αναφέρουν κατανοούν την αγωνία του κάθε γονιού, καταδικάζουν παράλληλα κάθε ακραία πράξη, είτε λεκτική είτε ως συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται και συγκεκριμένα:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13-3 2019, για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας αλλά και τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δηλώνει ομόφωνα τα εξής:

“Κατανοούμε την αγωνία και τη στενοχώρια κάθε γονέα που ανησυχεί και ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ευτυχία του παιδιού του. Ωστόσο, καταδικάζουμε κάθε πράξη ή λεκτική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται, η οποία διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου και θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

Έπειτα από επισταμένη έρευνα δεν προέκυψαν έως σήμερα αποδείξεις ή σαφείς ενδείξεις για άσκηση εκφοβισμού στη συγκεκριμένη μαθήτρια. Βέβαια παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε το θέμα στενά.

Οι γονείς της συγκεκριμένης μαθήτριας αναγνώρισαν τις προσπάθειες του σχολείου για τη συνέχιση της ομαλής φοίτησής της στο σχολικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας έχουν γίνει συστηματικές προσπάθειες με δράσεις και ενημερώσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων. Επίσης, λαμβάνουν χώρα και συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παιδαγωγικές δράσεις για τη διατήρηση του καλού κλίματος και της προόδου των μαθητών μας. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, γίνονται προγραμματισμένες σχετικές ενημερώσεις από εξειδικευμένο ψυχολόγο. Καλλιεργούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αγάπης και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους μαθητές μας.

Διατηρούμε άριστες σχέσεις και συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους Γονείς – Κηδεμόνες των μαθητών μας”.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ