Χανιά | Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

χανιά-άνοιξαν-οι-κάλπες-για-τις-εκλογέ-1335731

Νέο πρόεδρο θα εκλέξει σήμερα το ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι αυτοί που θα αναμετρηθούν στο Β’ γύρο των εκλογών του κόμματος.

Από τις 7 το πρωί οι κάλπες άνοιξαν και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν προσέλθει στα εκλογικά τμήματα την προηγούμενη Κυριακή. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα και εκτός και δοθεί κάποια παράταση όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με τον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, έδωσε στην δημοσιότητα εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων, η Χρύσα Χαριτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Χανίων ευχαριστεί ξεχωριστά τον κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη που συμμετείχε στην 1η εκλογική μας διαδικασία και δίνει τις παρακάτω επισημάνσεις :

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021, 270.000 προοδευτικοί πολίτες στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ , που θα φέρει ξανά προοπτική στον χώρο μας.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα κόμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό, με ενότητα και με πολιτική αυτονομία που να μην λοξοκοιτά ποτέ ούτε προς τη ΝΔ ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάμε από όσους συμπολιτες μας ψήφισαν στις 5 Δεκεμβρίου , να έρθουν ξανά με το χέρι στην καρδιά, ως ενεργοί πολίτης, με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που θα έχει η επιλογή τους , την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έχουν όσες και όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι όποια ή όποιος δεν ψήφισε την πρώτη φορά δεν μπορεί να εγγραφεί σε κατάλογο και να ψηφίσει αυτή την Κυριακή.

Όπως γίνεται κατανοητό, δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το έγγραφο της αίτησης, άρα η ίδια η εκλογική διαδικασία θα απλοποιηθεί.

Τα εκλογικά Κέντρα στο Νομο Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής. Διευκρινίζουμε ότι, εφόσον κάποιος ψήφισε στον πρώτο γύρο, έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιθυμεί κατά το δεύτερο γύρο.

Για πληροφορίες στα τηλεφωνα : 6944141060- 6974935511 -6972823313»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook