Χανιά | Ανήσυχοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Θεοτοκοπούλου – Άλυτα παραμένουν τα προβλήματά τους

χανιά-ανήσυχοι-οι-κάτοικοι-και-οι-επαγ-1404613

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής Τοπανά, του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την στασιμότητα που παρατηρείται στην περιοχή καθώς τα προβλήματά τους, όπως λένε, παραμένουν άλυτα. Παράλληλα, ανέφεραν πως «καμία ανάπλαση χώρου της περιοχής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή εάν δεν έχουν ληφθεί υπόψιν οι προτάσεις και οι ιδέες των κατοίκων»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/11, η προγραμματισμένη συνάντηση κατοίκων, ιδιοκτητών και επαγγελματιών ( ύπνου, εστίασης, τουριστικών καταστημάτων) της ευρύτερης περιοχής Τοπανά,(Θεοτοκοπούλου κλπ).

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την στασιμότητα που παρατηρείται στην επίλυση των χρόνιων μικρών και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής αλλά και σε υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Ιδιαίτερή αναφορά έγινε στο κυκλοφοριακό, στην έλλειψη χώρων στάθμευσης, στα ανολοκλήρωτα έργα(πρ. πισίνα Ξένια, ανάχωμα Δυτ. Τάφρου, προμαχώνας Σαν Σαλβαντόρ, Δυτ Τάφρος).

Στην κατάσταση των κυβόλιθων σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, στην εκτέλεση οικοδομικών εργασιών κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, στα προβλήματα των ελάχιστων μονίμων κατοίκων, στην μειωμένη ροή του δικτύου ύδρευσης,  στο ασθενικό ίντερνετ κλπ.

Επισημάνθηκε ότι καμία ανάπλαση χώρου της περιοχής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή εάν δεν έχουν ληφθεί υπόψιν οι προτάσεις και οι ιδέες των κατοίκων, ΟΛΩΝ των επαγγελματιών όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και εν τέλει δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις στην κατεύθυνση συντονισμένης δραστηριοποίησης για άσκηση μεγαλύτερης πίεσης που θα βοηθήσει στην επίλυση επιτέλους των προβλημάτων της περιοχής».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook