Χανιά | Ανδρουλάκης: «Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι ψήφος για μια Ευρώπη ισχυρή» | Photos

χανιά-ανδρουλάκης-κάθε-ψήφος-στο-κιν-847242

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Καφέ Κήπος το βράδυ της Πέμπτης, όπου το ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση. Σε αυτήν, καλεσμένοι και ομιλητές ήταν δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Βροντάκης.

Με τις ευρωεκλογές να… κοντοζυγώνουν, το ενδιαφέρον για το μέλλον της Ευρώπης και οι συζητήσεις πληθαίνουν. Φυσικά όλοι, και στο ΚΙΝΑΛ, τις βλέπουν ως μια πρόβα-τζενεράλε εν όψει εθνικών εκλογών.Μιλώντας στα μέσα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Δυστυχώς έγινε ένας νόμος που ταυτίζει χρονικά τις Ευρωεκλογές με αυτές της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύναμος ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, για το μέλλον των επόμενων γενεών. Αυτό πρέπει να το δει σοβαρά η επόμενη κυβέρνηση.Εμείς κάνουμε έναν αγώνα, διότι κάθε ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι ψήφος για μια Ευρώπη ισχυρή, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Κάθε ψήφος στην Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στη στασιμότητα, που συντηρεί η ευρωπαϊκή δεξιά, και κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια ευρωπαϊκή αριστερά, με εκπρόσωπο τον Μελανσόν και άλλους που το μόνο που δεν θέλουν είναι οι πολιτική ενοποίηση, εμείς γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.Την επόμενη ημέρα να είναι ισχυρές οι δυνάμεις της σοσιαλοδημοκρατίας, φιλελεύθεροι, πράσινοι, ώστε να έχουμε μία συνεργασία που θα αλλάξει το ρου της Ευρώπης. Δεν γίνεται το πάνω χέρι να το έχει η Γερμανία και τα άλλα μεγάλα κράτη. Πρέπει οι λαοί να πρωτοστατούν σε αυτές τις πολιτικές, και γι’ αυτό ζητάμε μεγαλύτερες αλλαγές στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή δεξιά χαϊδεύει την ακροδεξιά. Πρέπει να απολογηθεί για αυτά η Νέα Δημοκρατία. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταδικάζει μεγάλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν γίνεται να υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες στη Βενεζουέλα και ο κύριος Τσίπρας να κάνει οτι δεν βλέπει.Ο αγώνας μας είναι ένας ευγενής αγώνας και πιστεύω οτι και στην Ελλάδα θα τα καταφέρουμε με ένα διψήφιο ποσοστό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα πρώτο βήμα πριν τις εθνικές εκλογές που θα μας κάνει αισιόδοξους για την επόμενη ημέρα.»Ο Ανδρέας Βροντάκης από την πλευρά του στάθηκε στην επανεκκίνηση του χώρου με το ΚΙΝΑΛ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην πατρίδα για να φέρουμε ένα μήνυμα αλλαγής του δημοκρατικού χώρου αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε ξεκινήσει από εδώ το ’81. Ήρθαμε για να στηρίξουμε τη γέφυρα που θέλουμε να φτιάξουμε, με την κοινωνία και όχι τους καιροσκόπους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook