Χανιά | Αναβλήθηκε η δίκη των εκπαιδευτικών που τους μήνυσε γονιός

χανιά-αναβλήθηκε-η-δίκη-των-εκπαιδευτ-941150

Αναβολή για τις 16 Ιουνίου του 2020 πήρε η εκδίκαση της μήνυσης σε βάρος εκπαιδευτικών των Χανίων που κατηγορούνται από γονέα μαθητή, εξαιτίας αναφοράς τους κατά την διάρκεια διδασκαλίας του μαθήματος αγωγής υγείας, όπου μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων.

Στην μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τεσσάρων εκπαιδευτικών ο γονέας υποστήριζε πως το παιδί του είχε τραυματιστεί ψυχολογικά.

Το επίμαχο περιστατικό είχε πραγματοποιηθεί πριν τρία χρόνια.

Με αφορμή δίκη που θα πραγματοποιούνταν σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης.

Όπως είπε η δικηγόρος των τεσσάρων εκπαιδευτικών κα Ράνια Μπουρδάκη το συγκεκριμένο μάθημα περιλαμβάνεται σε εγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει βραβευθεί διεθνώς και οι εκπαιδευτικοί μηνύθηκαν από κάποιους γονείς επειδή ακριβώς έκαναν τη δουλειά τους.Η συνήγορος των εκπαιδευτικών ανέφερε πως όλο αυτό είναι βαρύ και απαξιωτικό για τις τέσσερις νηπιαγωγούς.

Επισημάνθηκε δε, πως ο συγκεκριμένος γονιός είναι ο μοναδικός που αντέδρασε και μάλιστα με τον τρόπο αυτό.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ κ. Αντώνης Τσαλαπάκης είπε οι εκπαιδευτικοί μηνύθηκαν άδικα καθώς δίδαξαν ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, και το οποίο πρόσφατα βραβεύτηκε με βραβείο αριστείας από παγκόσμιο οργανισμό στο Μεξικό.

Τέλος ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης έκανε λόγο για σοκαριστική κατάσταση όπου διώκονται εκπαιδευτικοί κάνοντας το έργο τους και με τον καλύτερο τρόπο.Είπε πως η συγκεκριμένη αντίδραση είναι η μοναδική, καθώς το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε πολλά νηπιαγωγεία χωρίς να υπάρξει κάτι ανάλογο.

Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης δόθηκε καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook