Χανιά | Ανάστατοι οι κάτοικοι του Κουμπελή από την έντονη δυσοσμία λόγω του βιολογικού – «Είναι σαν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι»

χανιά-ανάστατοι-οι-κάτοικοι-του-κουμπ-914473

Στα κάγκελα βρίσκονται κάτοικοι του Κουμπελή λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον οικισμό, λόγω του βιολογικού καθαρισμού.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε ο Μανώλης Μανατάκης, κάτοικος της περιοχής, στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη.

Το πρόβλημα όπως αναφέρει ο κύριος Μανατάκης είναι συνηθισμένο φαινόμενο, λόγω της ύπαρξης του βιολογικού καθαρισμού, αλλά η έντονη δυσοσμία συμβαίνει τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Ζούμε σε έναν πολύ ωραίο οικισμό, με ησυχία, δυσκολευόμαστε να καλέσουμε κόσμο να καθίσουμε στο μπαλκόνι. Οι ριπές από τη δυσοσμία δεν ξέρεις πότε θα σου έρθουν. Δεν είναι λογικό να συμβαίνει μετά από 25 χρόνια του βιολογικού»

Ακόμα, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την υγεία των πολιτών καθώς η δυσοσμία προκαλείται από αιωρούμενα σωματίδια, που μπορεί να προκαλέσουν έντονα προβλήματα στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Το πρόβλημα το γνωρίζει η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΧ. Έχουμε πάρει απόφαση ότι θα συμβιώσουμε με τον βιολογικό, αλλά ακούγεται παράδοξο να έχουμε δυσοσμίες και θόρυβο», ενώ τόνισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία με τις ανάλογες πρωτοβουλίες από τους αρμόδιους.

«Δεν γίνεται να πεθάνουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας από δυσοσμία. Οφείλει η εγκατάσταση να λειτουργεί άψογα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Διαχρονικά, όπως είπε, η δυσοσμία, επηρεάζει περίπου τον μισό οικισμό που ανέρχεται σε 400-500 κατοίκους.

Την περιοχή, ανέφερε, την έχουν επισκεφθεί αντιδήμαρχοι δύο φορές, λέγοντας πως θα προχωρήσουν σε βελτιωτικές κινήσεις, χωρίς όμως ανάλογο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, προετοιμάζεται ακόμα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα, μετά από 15 ημέρες, ζητώντας από την Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΧ, να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο. «Είναι σαν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι», είπε χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Ανάστατοι οι κάτοικοι του Κουμπελή από την έντονη δυσοσμία λόγω του βιολογικού – «Είναι σαν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι»

  1. Ο/Η Οι τζάμπα μαγκιές του ανεξέλεγκτου τουρισμού ήρθε η ώρα να πληρωθούν όχι απο τους ξενοδόχους αλλά απο τους Κρητικους λέει:

    Άλλοι κονομάνε εκατομυρια από τουρισμό και άλλοι πνιγωντε στα σκατ. Και τη δυσοσμία. Περίμενε σύντεκνε να δεις που σιγά σιγά αυτή θα είναι η μόνιμη μυρωδιά στο νησί. Αν νομιζετε ότι ένα νησί μπορεί να δέχεται εκατομμύρια η ακόμα και χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο χωρίς να καταλήξει μια χαβούζα και ένα τεράστιο βιολογικό για να διαχειρίζεται επιφανειακά μόνο τα σκουπίδια και τα λύματα που αφήνουν όλοι αυτοί οι τουρίστες ειστε γελασμένοι και θα πρέπει να πατε σε τουριστικά νησιά στο εξωτερικό να δείτε ότι υπάρχουν πρώτα μελέτες περιβάλλοντος, λυωντε τα προβλήματα σκουπιδιων και λυμάτων και καθοριζωντε ύψιστος αριθμός τουριστών που μπορούν να πάνε στο νησί και ανάλογα με αυτό χτίζωντε υποδομές, δρόμοι, νοσοκομεια, ύπαρξη νερού κλπ και μετά αποφασίζεται ποσά ξενοδοχεία και ποσά δωμάτια θα χτιστούν. Εμείς στην Κρητη το παίξαμε μάγκες και τώρα θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τις μαγκιές μας με το κυριότερο την επι πληρωμή παροχή του λιγοστού νερού που έμεινε που θα μας παρέχουν οι γνωστοί νταβατζηδες του νηςιου Με τα πολιτικά λαμόγια φιλαράκια τους !

  2. Υπάρχει ένα σχόλιο του Αρτέμη που λέει «Δεν ξέραν που κτίζανε;».
    Ο ρόλος της πολιτείας είναι να προστατεύει τους πολίτες της είτε ξέρουν που κτίζουν είτε όχι.
    Όταν χωροθετείς ένα βιολογικό, σε μια εύλογη απόσταση δεν επιτρέπεις την δόμηση.
    Όταν έχεις επιτρέψει τη δόμηση σε μια περιοχή εξ αρχής, τότε δεν χωροθετείς ένα βιολογικό κολλητά στη περιοχή αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook