Χανιά | Αναγκάστηκε να κάνει ωτοστόπ λόγω… κηδείας – Τι απαντά το αστικό ΚΤΕΛ για την αλλαγή δρομολογίου

χανιά-αναγκάστηκε-να-κάνει-ωτοστόπ-λό-898591
Φωτογραφία αρχείου

Την ταλαιπωρία της θέλησε να μοιραστεί μια αναγνώστρια του zarpanews.gr, η οποία την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στην προσπάθειά της να πάει στην δουλειά της, δεν έβρισκε το αστικό λεωφορείο για να επιβιβαστεί, στο δρομολόγιο των 3.30 το μεσημέρι, το οποίο περνάει από την στάση Πύργος στα Περιβόλια.

Όπως η ίδια ανέφερε σε επικοινωνία της με το zarpanews.gr, το λεωφορείο δεν πέρασε την ώρα του προγραμματισμένου και τελευταίου για την ημέρα δρομολογίου, με αποτέλεσμα να περιμένει πάνω από μισή ώρα. Όταν προσπάθησε να μάθει τι συμβαίνει, επικοινώνησε με το αστικό ΚΤΕΛ, υπεύθυνος του οποίου την ενημέρωσε πως το δρομολόγιο τροποποιήθηκε, μετά από αίτημα της τοπικής κοινότητας Περιβολίων λόγω κηδείας στην εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή ο δρόμος είναι αρκετά στενός και υπάρχει δυσκολία μετακίνησης των οχημάτων, πόσο μάλλον όταν εκτελούνται μυστήρια, οπότε και η κίνηση είναι αυξημένη.

Και αναρωτιέται η αναγνώστρια: «Τι είναι το τοπικό συμβούλιο Περιβολίων για να αποφασίζει να τροποποιήσει τα δρομολόγια; Και αφού αποφασίστηκε να τροποποιηθεί, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι πίνακες των δρομολογίων; Φυσικά και να γίνει η κηδεία, αλλά είναι πολύ εγωιστικό να σκέφτεται το τοπικό συμβούλιο να εξυπηρετήσει μόνο τους παραβρισκόμενους, ξεχνώντας αυτούς που απλά πρέπει να πάνε στη δουλειά τους.»

Είπε ακόμα πως «είναι επιπολαιότητα και ανευθυνότητα του αστικού ΚΤΕΛ να τροποποιεί δρομολόγια χωρίς να ενημερώνει το κοινό. Να αλλάξουν το πρόγραμμα αλλά να ενημερώνουν το κοινό. Να ξέρουμε κι εμείς σε ποια στάση να περιμένουμε. Μπορεί να ήταν το τελευταίο δρομολόγιο, ωστόσο πολλοί άνθρωποι εξυπηρετούνται από αυτό. Πρώτη φορά το αντιμετωπίζω αυτό. Έπρεπε να πάω στη δουλειά μου στις 4.30 και δεν έβρισκα ούτε ταξί, ούτε λεωφορείο και αναγκάστηκα να κάνω ωτοστόπ.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννης Καρτάκης, μιλώντας στο zarpanews.gr, τόνισε πως «Και τα ΙΧ περνάνε με δυσκολία. Αυτό γίνεται διότι είναι πολύ στενός ο δρόμος και το λεωφορείο είναι 12 μέτρα. Όταν γίνονται μυστήρια και υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, το λεωφορείο δεν μπορεί να περάσει. Και να πήγαινε δηλαδή στη στάση, δεν θα μπορούσε να περάσει τον δρόμο, θα έμπαιναν οι επιβάτες και θα περίμεναν μέχρι να τελειώσει το μυστήριο. Ο τοπικός ενημέρωσε τον σταθμάρχη για το θέμα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook