Χανιά | Αναγκαία η παράκαμψη της Κισσάμου – Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

χανιά-αναγκαία-η-παράκαμψη-της-κισσάμ-1177274

Η αναγκαιότητα της κατασκευή παράκαμψης της πόλης της Κισσάμου, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου κισσάμου, κ. γιώργου Μυλωνάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ κ. Άρη Παπαδογιάννη και του κ. Γιώργου Αγαπάκη Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως επεσήμανε συγκεκριμένα ο Αντιπεριφεριάρχης Χανίων, η ανάγκη για παράκαμψη του Καστελίου είχε επισημανθεί πριν υπάρξουν οι εξελίξεις για τον  νέο ΒΟΑΚ που θα φθάσει μέχρι την περιοχή.

Σημείωσε πως για το σκοπό αυτό είχε ξεκινήσει σχετική μελέτη το 2008 που όμως έχει για αρκετούς λόγους καθυστερήσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα επεσήμανε ο κ. Αγαπάκης που αναφέρθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να προηγηθούν για την ωρίμανση των απαραίτητων μελετών για το έργο.

Είπε ότι τώρα βρισκόμαστε σε ένα ενδιάμεσο στάδιο όπου είναι επίσης απαραίτητη η επικαιροποίηση μελετών.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για έργο που φθάνει τα 50 εκατομμύρια και έχουμε προτείνει να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης είπε πως το έργο είναι αναγκαίο γιατί η πόλη θα βρεθεί σε αδιέξοδο, ενώ είπε πως αρκετά χρόνια έχουν χαθεί.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Καλογερή, Παπαδογιάννη, Μυλωνάκη και Αγαπάκη:

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Αναγκαία η παράκαμψη της Κισσάμου – Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

  1. Μια ευχάριστη είδηση αποτελεί η παρακαμψη Κισσάμου…….ελπίζουμε κ ο νέος ΒΟΑΚ συντόμως να κατασκευαστεί……ενα όμως πολυ σημαντικό ζήτημα που πρεπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα,την δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελεί η προστασια των προστατευομενων περιοχων NATURA 2000 που υπάρχουν σε όλη την Κρήτη,την δεδομένη χρονική στιγμή που επίκειται η χάραξη η μελέτη κ η τελική κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ,τόσο από τα συναρμοδια Υπουργεία Περιβάλλοντος κ Υποδομων- Μεταφορών την Περιφέρεια Κρήτης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης όσο κ από όλους τους εμπλεκομενους φορείς!!!!!!!!!!Οι περιοχες NATURA 2000 αποτελούν πολυ σημαντικους περιβαλλοντικα υδροβιοτοπους με πλουσια χλωρίδα κ πανιδα……ποταμια λίμνες παραλιες ορεινοί όγκοι…..ενα τέτοιο παραδειγμα περιοχης NATURA 2000 αποτελεί στο Νομό Χανίων η περιοχη της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανίων με τον Αλμυρό Ποταμό την σχηματισθεισα Λίμνη του Αλμυρου Ποταμου το λεγόμενο Έλος της Γεωργιουπολης Αποκορώνου κ την Λίμνη του Κουρνα……περιοχές ιδιαίτερου φυσικού καλους που χρήζουν σεβασμου κ προστασιας ώστε να μείνουν ανέπαφες από τον νέο ΒΟΑΚ…..καθώς αυτές οι περιοχες NATURA 2000 μαζί με την ανεκτίμητη πολιτισμικη κληρονομιά της Κρήτης αποτελούν τον βασικό λόγο που το νησί μας η Κρήτη αποτελεί πολο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών-τουριστων ετησίως!!!!!!!!!!!Ας το αναλογιστούμε όλοι ότι οι περιοχες NATURA 2000 χρήζουν προστασιας πρωτιστα από την Πολιτεία αλλά κ από τους πολιτες……το Περιβάλλον το Τοπίο κ η πολιτισμικη της ταυτότητα της Κρήτης αποτελούν την υπεραξια της!!!!!!!!!!!Φρονουμε όλοι ότι θα υπάρξει η ανάλογη μέριμνα κ προστασια των περιοχων NATURA 2000 ώστε να διαφυλαχτουν ανέπαφες παράλληλα με την κοινή ωφέλεια του νέου ΒΟΑΚ!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook