Χανιά | Ακυρώνεται ο Αγροτικός Αύγουστος στο δήμο Αποκορώνου

χανιά-ακυρώνεται-ο-αγροτικός-αύγουστ-960269

Στην ακύρωση του «Αγροτικού Αυγούστου» προχώρησε ο δήμος Αποκορώνου, μετά και τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «ο Δήμος Αποκορώνου, με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο φετινός «2ος Αγροτικός Αύγουστος Αποκόρωνα». Είναι προφανές ότι εκείνο που προέχει, σε αυτή τη δύσκολη φάση, είναι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, με υπευθυνότητα, την επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης».

Η ανακοίνωση:

«Ακύρωση του φετινού «Αγροτικού Αυγούστου» μετά τα νέα δεδομένα- μέτρα»

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, ο Δήμος Αποκορώνου είχε ανακοινώσει ότι προχωρά στη διοργάνωση της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος Αποκόρωνα 2020».

Στο πλαίσιο αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει ο απαιτούμενος σχεδιασμός για την πραγματοποίηση της έκθεσης, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας που προέβλεπαν:

  • Διοργάνωση σε περιφραγμένο χώρο, με οριοθετημένη είσοδο και έξοδο και έλεγχο του αριθμού των εισερχόμενων.
  • Ανώτατο αριθμό επισκεπτών εντός του χώρου της έκθεσης, με βάση τις συστάσεις των ειδικών, για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.
  • Διανομή μασκών, αντισηπτικών και γαντιών σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.
  • Καμία παράλληλη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Ωστόσο, από τα μέσα Ιουλίου, τα δεδομένα, όσον αφορά στην υγειονομική κρίση, έχουν αλλάξει σημαντικά. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας καθώς και μικρός αριθμός κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σχεδόν καθημερινά.

Τα νέα, επί τα χείρω, δεδομένα έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά και από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μεταξύ των νέων αυτών μέτρων, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, είναι η αναστολή σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσιας εκδήλωσης, στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα, ο Δήμος Αποκορώνου, με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο φετινός «2ος Αγροτικός Αύγουστος Αποκόρωνα». Είναι προφανές ότι εκείνο που προέχει, σε αυτή τη δύσκολη φάση, είναι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, με υπευθυνότητα, την επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης και ακολούθως, όταν ο χρόνος είναι και πάλι κατάλληλος, όλοι μαζί, να υλοποιήσουμε δράσεις, όπως η συγκεκριμένη έκθεση, που προάγουν και προβάλλουν τον κρητικό πολιτισμό, την κρητική παράδοση και τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook