Χανιά | 53 κρούσματα σε μαθητές μέσα σε 10 μέρες: Ανησυχία κυρίως για νηπιαγωγεία

χανιά-53-κρούσματα-σε-μαθητές-μέσα-σε-10-μέ-1314806

Μεγαλώνει η διασπορά κορονοϊού στην σχολική κοινότητα των Χανίων, όπου συνολικά έχουν εξακριβωθεί επίσημα 53 κρούσματα κορονοϊού μέσα στον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Τρίτη δηλώθηκαν 6 και σήμερα Τετάρτη 2 ακόμη  κρούσματα κορoνοϊού σε μικρούς μαθητές. Από τα οκτώ κρούσματα των δύο ημερών, τα πέντε αφορούν μαθητές νηπιαγωγείων και 3 σε μαθητές δημοτικών σχολείων.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας, την Τρίτη, δηλώθηκαν 15 κρούσματα σε μαθητές 11 διαφορετικών τμημάτων και σήμερα Τετάρτη, άλλα 3 κρούσματα σε μαθητές τριών διαφορετικών τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα παραπάνω τμήματα στα οποία έχουν εξακριβωθεί κρούσματα κορονοϊού, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, για να προχωρήσει ένα τμήμα σε αναστολή λειτουργίας και τηλεκπαίδευση πρέπει να βρεθούν θετικοί το 50%+1 των μαθητών.

Ανησυχία για τα νηπιαγωγεία

Πάντως, η μεγάλη ανησυχία αφορά την διασπορά στα νηπιαγωγεία όπου έχουν εντοπιστεί δυσανάλογα πολλά κρούσματα σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook