Black Friday: Υποτονική η κίνηση στην αγορά των Χανίων | Video+Photos

black-friday-υποτονική-η-κίνηση-στην-αγορά-των-χα-1325224

Σε χαμηλούς για τα δεδομένα της ημέρας ρυθμούς κινήθηκε το πρωί της Παρασκευής η αγορά των Χανίων. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την Black Friday, ημέρα – θεωρητικά τουλάχιστον – μεγάλων προσφορών, το πρωί δεν παρατηρήθηκαν ούτε τεράστιες ουρές έξω από πολυκαταστήματα, ούτε πλήθη καταναλωτών να στενάζουν κάτω από το βάρος των… αγορών τους. Η κίνηση στους δρόμους θύμιζε μια συνηθισμένη καθημερινή και, αν και υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι με σακούλες στα χέρια, η κίνηση σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούσε στο… όνομα της ημέρας.

Μικρές ουρές κατά περίσταση διακρίνονταν έξω από καταστήματα, όχι όμως επειδή οι πελάτες δεν χωρούσαν μέσα, αλλά επειδή έπρεπε να γίνεται ο έλεγχος για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και αυτό προκαλούσε καθυστέρηση στην είσοδο.

Αρκετά καταστήματα ενημέρωναν στις βιτρίνες τους ότι έχουν προσφορές λόγω Black Friday, είδαμε όμως και άλλα, που δεν φαινόταν να είχαν δώσει σημασία στη μέρα.

Ρωτήσαμε πολίτες αν ψώνισαν ή σκόπευαν να ψωνίσουν κάτι λόγω της ημέρας και οι απαντήσεις ήταν μοιρασμένες. Εκτός από εκείνους που αγόρασαν κάτι, υπήρχαν αρκετοί που δεν σκόπευαν να κάνουν αγορές, ενώ για άλλους η Black Friday συνδυάζεται περισσότερο με αγορές μέσω ίντερνετ.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι οι καταναλωτές που σκοπεύουν να κάνουν τα ψώνια τους, θα ήταν καλό να πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς για να βρουν ό,τι ταιριάζει με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τους και κάλεσε τους Χανιώτες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στοιχεία για τον τζίρο θα εξαχθούν μετά το τέλος της ημέρας. Έμποροι εξέφραζαν την ελπίδα ότι κατά τη διάρκειά της ενδεχομένως να υπάρξει εντονότερη κίνηση. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι ο τζίρος δεν πρόκειται να είναι συγκρίσιμος με εκείνον του 2019.

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

3 thoughts on “Black Friday: Υποτονική η κίνηση στην αγορά των Χανίων | Video+Photos

  1. ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ BLACK ΦΡΑΙΝΤΕΙ , «BLACK ΓΟΥΙΚ» και οτι αλλη τετοια παπαρια βγαζουν ΔΕΝ υπαρχει στην Ευρωπη (και ειδικα στην ελλαδα που ειναι η χωρα της κομπινας) Σας ικετευω ψαξτε λιγο τι ειναι το αληθινο black friday (της αμερικης), την ιστορια του, ποτε και γιατι ξεκινησε. Και τοτε θα καταλαβετε οτι ολα ειναι marketing και σας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Δεν υπαρχει black friday στην ευρωπη διοτι πολυ απλα το black friday ειναι μια «άδεια» της αμερικανικης κυβερνησης που επιτρεπει στα καταστηματα να πουλήσουν «ΜΑΥΡΑ» , δηλαδη χωρις να παρει φορους το κρατος και ΓΙ’ ΑΥΤΟ ειναι πιο φτηνα τα πραγματα εκει για ΜΙΑ μονο ημερα, γι’ αυτο βλεπετε κ γινετε χαμος με ουρες και παιζουν ξυλο. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ BLACK FRIDAY.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook