Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς στο Νομό Χανίων

Ίσως οι περισσότεροι στο ανάγνωσμα του συγκεκριμένου τίτλου, φαντάζεστε ότι πρόκειται για υποψήφιο του Δήμου Χανίων, που σάρωσε στις περασμένες κάλπες που στήθηκαν για τις δημοτικές εκλογές.

Ο πρώτος σε σταυρούς ωστόσο δημοτικός σύμβουλος σε όλο τον Νομό Χανίων, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε συνάρτηση με τους ψηφίσαντες, εκλέχθηκε στην από την περιοχή του Πλατανιά.

Ο πρώτος των πρώτων δημοτικός σύμβουλος στα Χανιά είναι ο αγρότης και κτηνοτρόφος Μανώλης Σολιδάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά της δημοτικής ενότητας Μουσούρων, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους σε όλον το Νομό και πήρε 1.725 σταυρούς σε ένα εκλογικό σώμα 13.622 ψηφοφόρων, με 13.021 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τη σύγκριση με τον μεγαλύτερο -πληθυσμιακά- Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τον μητροπολιτικό Δήμο Χανίων, όπου στις δημοτικές εκλογές 2019 ψήφισαν 47.969 άτομα από συνολικά 81.709 εγγεγραμμένους, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος έλαβε μόλις 1.452 σταυρούς, δηλαδή 273 ψήφους λιγότερες από τον Μανώλη Σολιδάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Σολιδάκης κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014, είχε λάβει και πάλι ένα εντυπωσιακό μέγεθος ψήφων, αφού σε 14.605 ψηφίσαντες συγκέντρωσε 2.234 σταυρούς και πάλι διεκδικώντας μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά.Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον ίδιο, ο Μανώλης Σολιδάκης αρχικά ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του και τον ανέδειξαν για τρίτη συνεχόμενη θητεία πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο -και με διαφορά από τον δεύτερο- και δήλωσε παρών για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του.

“Η διάβαση στον Κερίτη είναι αποκλειστικά δημιούργημα δικό μου και των φίλων μου”

Ο Μανώλης Σολιδάκης αποκάλυψε στο zarpanews.gr πως ο ίδιος και οι οικείοι του βρίσκονται πίσω από τη συνολική κατασκευή της αυτοσχέδιας διάβασης στον Κερίτη, με δικά του έξοδα: “Δεν ήθελα να φανεί ψηφοθηρικό γι’αυτό και δεν το ανακοίνωνα νωρίτερα, αλλά είναι δημιούργημα αποκλειστικά δικό μου και των φίλων μου η όλη διάβαση στον Αλικιανό. Η αγορά των υλικών έγινε από εμένα τον ίδιο, όσο και τα καύσιμα των φορτηγών που έκαναν τις εργασίες. Μ’αρέσει να δίνω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σολιδάκης.

“Ουδεμία στήριξη μου προσέφερε η κατασκευή της γέφυρας-διάβασης στο σημείο” λέει για να προλάβει όσους πουν ότι αναδείχτηκε μέσα από αυτό και γιαυτό εξελέγη πρώτος, αφού όπως εξηγεί οι ψήφοι του είναι ίδιοι κάθε φορά τα τελευταία χρόνια. “Ίσα-ίσα η θεομηνία μου έκανε “κακό” όπως και σε όλους όσους είμαστε εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. Μάλιστα, είμαι ζημιωμένος εκλογικά και λόγω της αλλαγής του συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον Κλεισθένη, που έκανε ανεξάρτητους τους τοπικούς συμβούλους που μας στήριζαν. Τέλος, με “πολέμησε” και η κομματική εμπλοκή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου μας.”

Στηρίζω τον Γιάννη Κασσελάκη στις εθνικές εκλογές

Ο κ. Σολιδάκης έκανε ακόμα μια αποκάλυψη αυτή τη φορά όσων αφορά τις εθνικές κάλπες και τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, που όπως είπε συμπορεύεται και θα στηρίξει έμπρακτα τον χωριανό του Γιάννη Κασσελάκη που θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο νομό Χανίων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και το ρεπορτάζ του zarpanews.gr για το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο στα Χανιά(εδώ).

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΒΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΩ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ “ΕΝΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ….”
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο “ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ” ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΟΛΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Ο ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ