Αυτός είναι ο δρόμος σκοτώστρα των Χανίων – Δεκάδες εικονοστάσια από θανατηφόρα τροχαία | Photos

αυτός-είναι-ο-δρόμος-σκοτώστρα-των-χαν-1066258

Μία τραγική κατάσταση και μία θλιβερή πραγματικότητα αποτυπώνει με τον φωτογραφικό του φακό ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης.

Ο λόγος για την λεωφόρο Σούδας στην οποία έχουν γίνει εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα, πολλά από αυτά θανατηφόρα. Άλλωστε τα δεκάδες εικονοστάσια στη μνήμη των θυμάτων, που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου, μας το θυμίζουν αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα…

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Λιονάκης:

«3.900 μέτρα, ΓΕΜΑΤΑ ΠΙΚΡΑ! ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΟΥΔΑΣ. Αυτή είναι η εικόνα του Σουδιανού δρόμου ..

Ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου,όρια ταχύτητας ανύπαρκτα ,χιλιάδες(!!)παραβιάσεις,(χωρίς να φταίει ο πολίτης,αφού δεν του παρέχεται άλλη δυνατότητα,του ΚΟΚ καθημερινά και δεν «ανοίγει μύτη»..

Επαναδιατυπώνω τις προ ημερών προτάσεις μου,που θεωρώ πως είναι περισσότερο επίκαιρες και αναγκαίες,με ότι ακόμη μια μελέτη Οδικής Ασφάλειας θα επέβαλε..

«Αύριο κιόλας οριοθετήσετε σαν μέγιστη ταχύτητα τα 40 km/h,

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πλευρικές μπάρες στις άκρες του δρόμου,και καλύψτε έτσι την επικινδυνότητα των λευκών.

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πασσαλάκια σε όλο το μήκος του δρόμου ούτως ώστε να απαγορευτούν και να εμποδιστούν τα προσπεράσματα και οι αναστροφές.

-Αύριο κιόλας φτιάξτε στην είσοδο της Σούδας εκεί που διασταυρωνόμαστε για την ΕΟ και την Ακρωτηρίου για το Αεροδρόμιο, κυκλικό κόμβο,όπου θα γίνεται νόμιμα η ανάστροφη όσων θέλουν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία.

-Αύριο κιόλας κυκλικό κόμβο έξω από το ύψος του Μαίχ για να δοθεί και εκεί ίδια δυνατότητα,αλλά και για να έχουμε ανάσχεση της ταχύτητας.

Τοποθετείστε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.Είναι περισσότερο αναγκαίες από πολλά σημεία της ΕΟ.»

7 thoughts on “Αυτός είναι ο δρόμος σκοτώστρα των Χανίων – Δεκάδες εικονοστάσια από θανατηφόρα τροχαία | Photos

  1. Δεν βλεπω πουθενα να Απαιτεις κυκλοφοριακη αγωγη απο τους γονεις και την Πολιτεια…Μαλλον εισαι βαθια νυχτωμενος αν νομιζεις οτι ολα αυτα θα αναγκασουν τον ελληναρα καγκουρα,»μαγκια κλανια κι εξατμιση» να αλλαξει τακτικη…Το 80% απο τα εικονοστασια ειναι περιπτωσεις που ο /η οδηγος ΔΕΝ οδηγουσε σα ντον αθρωπο…Ξυπνατε ρε!!! και μαθαιτε τα κοπελια σας να οδηγουνε σα τζοι ανθρωπους!!!
    Μετα σας φταινε οι δρομοι!!!!οξωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!

  2. Καλά τα λέτε κ Λ,ιονακη αλλά σε ποιον απευθύνεστε? Εδώ η τοπική αρχή είναι ανύπαρκτη, κοιμούνται τον ύπνο
    του δικαίου. Και εάν ποτέ αποφασίσουν να κάνουν κάποιο έργο τότε έρχεται κάποιο λαμόγιο εργολάβος και το κάνει με απίστευτη προχειρότητα με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να έχει καταστραφεί.πχ οι λακουβες στους δρόμους που όλο τις φτιάχνουν και συνεχώς ξαναγίνονται οι ίδιες . Χωρίς έλεγχο χωρίς ποινές χωρίς τίποτα. Μια διευθαρμενη κοινωνία απλά.

    1. Γιατί απογοητεύεστε ρε παιδιά!
      Να πιέσομε όλοι κι όλοι και αυτά που λέει και ξαναλέει ο κύριος Λιονάκης να εφαρμοστούν!

  3. Πολλά και δαπανηρα όλα αυτά. Φτιάξτε σαμαρακια σε όλο το μήκος της λεωφόρου ανά 20 μέτρα. Θέλουν δε θέλουν ελαττώνεται η ταχύτητα λιγότερο κι από 40 χιλιόμετρα την ώρα. Ο μόνος τρόπος. Τα υπόλοιπα δε θα τα τηρήσει κανείς.

  4. Ναι ναι,εδω ο αλλος προχθες,ο Θεος να τον αναπαψει,ετρεχε με 140 σε ενα ΤΕΤΟΙΟ δρομο για να προλαβει να βαλει τη μηχανη στο καραβι,ο δρομος του εφταιγε,ευτυχως που δεν πηρε κανενα στο λαιμο του…Οι δρομοι ΔΕΝ προκειται να γινουν καλυτεροι καταλαβετε το επιτελους!!! και να οδηγατε σα τζα αθρωπούς!!!

    Δεν υπαρχουν δρομοι σκοτωστρες και δρομοι καρμανιολες ,μυαλά και οδηγικες συμπεριφορες σκοτωστρες και καρμανιολες υπαρχουν!!!!!

  5. Μια φορά ήτανε η «Λεωφόρος Σούδας », που ένωνε την πόλη των Χανίων με τη Σούδα.
    Τώρα είναι ένα δρόμος μέσα στην πόλη, αφού πλέον τα Χανιά με τη Σούδα έχουν ενωθεί οικιστικά.
    Ο δρόμος αυτός λοιπόν είναι ισοδύναμος με όλους του Δημοτικούς δρόμους της πόλης των Χανίων και όχι μόνο.
    Βέβαια έχει και αυτός τα προβλήματα του, όμως έχει σήμανση ορίου ταχύτητας των 40 χλμ., την οποία δεν την βλέπουν οι οδηγοί που καθώς οδηγούνε, στέλνουν μηνύματα με το κινητό , ή μιλούν με το αίσθημα κι όποιο πάρει ο χάρος.
    Τέλος ο κακός δρόμος το λέει στον οδηγό πως είναι κακός. Όμως ο άσχετος οδηγός, μόλις πιάσει το τιμόνι, θεωρεί τον εαυτό του φωστήρα της οδήγησης και απαιτεί από τους άλλους να τον προσέχουν και να του ανοίγουν δρόμο για να περάσει με την ταχύτητα που θέλει αυτός.
    Αυτή είναι η αιτία των τροχαίων ατυχημάτων στη Λεωφόρο Σούδας και
    μόνο όταν θα το καταλάβουν οι ανεύθυνοι οδηγοί, θα σταματήσουν τα δυστυχήματα στη Λ. Σούδας.

  6. O κ. λιονακης & ο κάθε ένας από εμάς σχολιάζομαι εκ του ασφαλούς από τον καναπέ, δεν γλιτώνομε με τίποτα όπια μέτρα & να παρθούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook