Σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου

σήμερα-παρουσία-του-πρωθυπουργού-η-εν-1369295
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Υπό αυστηρά μέτρα και προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι η τελετή ενθρονίσεως του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στον Ι.Μ. ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αριθμός των ατόμων που θα δώσουν το «παρών» θα είναι αυστηρά περιορισμένος.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι: «η άφιξη του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά αναμένεται στις 11:55 π.μ.

Η άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου αναμένεται στις 12 μ., όπου προβλέπεται ολιγόλεπτη προσφώνηση-καλωσόρισμα εκ μέρους του δημάρχου Ηρακλείου και ομοίως ολιγόλεπτη αντιφώνηση.

Ακολουθεί η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρονίσεως, η διάρκεια της οποίας υπολογίζεται στις δύο ώρες.

Στην Τελετή Ενθρόνισης, εκτός τον πρωθυπουργό, το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Εκκλησιών.

Παρόντες θα είναι, επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να χαιρετήσουν και να ευχηθούν στο νέο Αρχιεπίσκοπο, το απόγευμα και ώρα 18:00, στον Eσπερινό που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, καθώς και το πρωί της Κυριακής (6/2) στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, μετά τη τέλεση του Αρχιερατικού συλλείτουργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook