Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν καούρες

αυτές-είναι-οι-τροφές-που-προκαλούν-κα-923917

Οι καούρες είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες, είτε τρώνε πολύ, είτε λίγο. Το αίσθημα του καψίματος είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους.

Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα από τις καούρες δείτε ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνετε με μέτρο:

Πικάντικα φαγητά: Όσα φαγητά είναι καυτερά και επομένως πικάντικα, καθώς περιέχουν πολύ πιπέρι ή τσίλι καλό είναι να αποφεύγονται καθώς οξύνουν το πρόβλημα.

Ντομάτες: Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο ενώ έχουν και υψηλό βαθμό οξύτητας, που ανεβάζουν το γαστρικό οξύ από το στομάχι στο στόμα. Το ήμισυ του παντός είναι να μην καταναλώνετε ντομάτες σε υπερβολικές ποσότητες.

Χυμοί: Οι περισσότεροι φρέσκοι χυμοί ενοχοποιούνται για τις καούρες αφού σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή είναι όξινα.

Δυόσμος: Μην τρώτε φαγητά που περιέχουν δυόσμο καθώς πολλοί μελετητές τον κατατάσσουν στο νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί καούρα.

Πολλά λιπαρά: Σχεδόν όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όξινες μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα του καψίματος στο στομάχι. Έτσι μην τρώτε τυρί, ξηρούς καρπούς, μπριζόλες και άλλα.

Αλκοόλ: Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας οινοπνεύματος μπορεί να επιδεινώσει το αίσθημα για καούρες.

Προσοχή στο καφέ και στα ανθρακούχα: Για να μην ταλαιπωρήστε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της καούρας καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να αποφεύγεται να πίνετε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης ή αναψυκτικών με ανθρακικό.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook