Αυτές είναι οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά: Παρουσιάστηκε και επίσημα το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων | Photo

αυτές-είναι-οι-χριστουγεννιάτικες-εκ-621503

Το πρόγραμμα με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά για την ερχόμενη εορταστική περίοδο, αλλά και όλες τις δράσεις που συνδιοργανώνουν από κοινού για μικρούς και μεγάλους οι δημοτικές δομές του Δήμου Χανίων, παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το zarpanews.gr από την προηγούμενη εβδομάδα ΕΔΩ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις και όλες τις δράσεις των κέντρων παιδικής δημιουργίας, των παιδικών βιβλιοθηκών και των ΚΑΠΗ στο σύνολο του καλλικρατικού δήμου Χανίων για την εορταστική σεζόν, που απαριθμούν πάνω από 100 δράσεις και αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από έναν μήνα.

Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων

«Φέτος έχουμε προσπαθήσει να καλύψουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι και των περιαστικών περιοχών καθώς ο προσανατολισμός μας είναι να φέρουμε τα Χριστούγεννα κοντά και σε ανθρώπους που δεν έχουν την απόλυτη ευχέρεια να μετακινηθούν είτε και την επιλογή», είπε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων Ελπίδα Τσιτσιρίδη.

Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων με την φωτοδότηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ με τη Ρένα Μόρφη που θα ακολουθήσει με μια μεγάλη συναυλία.

Εκτός των άλλων η αντιδήμαρχος πληροφόρησε ότι φέτος η τελετή για την αλλαγή της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία 1866, αντί της Δημοτικής Αγοράς που γινόταν παραδοσιακά κάθε χρόνο, όπου θα ακολουθήσει και παραδοσιακό κέρασμα για όσους παρευρεθούν.

«Μέσα από μια σειρά δράσεων που έχουν αφιερωθεί με αγάπη στους συνανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως όλοι, έχουμε μεριμνήσει ώστε όλες οι εκδηλώσεις να έχουν δωρεάν συμμετοχή ενώ θα διοργανωθούν και φέτος ανοικτά γεύματα αγάπης της παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) Όθωνας Χαραλαμπάκης ανέφερε πως η επιχείρηση διοργανώνει μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων με θεατρικές παραστάσεις όπως αυτή για πολύ μικρά παιδιά (3-7 ετών) από το Εθνικό Θέατρο. Επίσης, δρώμενα με μεγάλη ποικιλία δράσεων και αναφορών κυρίως για μικρούς αλλά και μεγάλους, όπως η αναμενόμενη έκθεση παλαιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τουρνουά για μικρούς και μεγάλους.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων Μανούσος Φοβάκης ανέφερε πως και φέτος έχει δοθεί έμφαση στην απασχόληση των παιδιών μέσα από διάφορες εκδηλώσεις στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και στις παιδικές βιβλιοθήκες, καθώς και πολλές δράσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Επίσης τόνισε ότι η «Γιορτή των Καλλικαντζάρων» θα γίνει εκδήλωση-θεσμός στον Δήμο Χανίων που θα πραγματοποιείται σε διαφορετική περοχή των περιαστικών περιοχών, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Σούδα την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου όπου με αρχή από την πλατεία του Ι.Ν.Αγίου Νεκταρίου, τα μικρά «καλλικαντζαράκια» θα φτάσουν μέχρι την ιχθυόσκαλα που θα βρεθούν με τον Άη Βασίλη που θα έρθει με καΐκι και όλοι μαζί θα πάνε στο κλειστό Ναυταθλητικό κέντρο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook