Αυτά είναι τα χρήματα που βγάζει μία αεροσυνοδός

αυτά-είναι-τα-χρήματα-που-βγάζει-μία-αε-1424628

Το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι δύσκολο και απαιτητικό. Μια αεροσυνοδός πρέπει να έχει αρχικά κάποια βασικά προσόντα για να προσληφθεί. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματός έχει να αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες αλλά και ωράρια που σίγουρα δε συναντάς σε μια συνηθισμένη δουλειά.

Με τι ποσό αμείβεται, όμως, μια αεροσυνοδός γι’ αυτή τη δουλειά; Σύμφωνα με τις ίδιες και όσα ανέφεραν στις εταιρείες Glassdoor και PayScale, παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις ωριαίες απολαβές των αεροσυνοδών. Επίσης, κάτι που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι μια αεροσυνοδός πληρώνεται με τις ώρες πτήσης και όχι με το μήνα για παράδειγμα. Οι αεροπορικές πληρώνουν τους αεροσυνοδούς για κάθε ώρα που είναι στον αέρα και κάνουν πτήση. Ούτε καν όση ώρα περιμένουν τους επιβάτες να επιβιβαστούν.

Αυτό σημαίνει ότι για μια βάρδια 14 ωρών μπορεί να αμειφθούν μόνο για τις 6 ώρες της πτήσης, όπως αποκαλύπτει στο Business Insider η Taylor Garland, εκπρόσωπος της ένωσης αεροσυνοδών των ΗΠΑ. Εκτός από τις ώρες πτήσης, οι αποδοχές βασίζονται επίσης στην εμπειρία του αεροσυνοδού, τη θέση που εξυπηρετεί στο αεροσκάφος, ακόμα και το αεροδρόμιο που έχει ως βάση.

Πολλοί λοιπόν συνοδοί αέρος ανέφεραν τις αποδοχές τους στις εταιρίες ευρέσεως εργασίας Glassdoor και PayScale για να δοθεί μια εικόνα στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα. Τα νούμερα είναι ο μέσος όρος όσων μίλησαν στις δύο γνωστές αμερικανικές ιστοσελίδες για τις αποδοχές τους.

Για την αεροπορική Delta, οι 114 αεροσυνοδοί είπαν στην Glassdoor πως παίρνουν 29 δολάρια την ώρα, κατά μέσο όρο πάντα. Πιο καλοπληρωμένοι είναι στην American Airlines, με 36 δολάρια κατά μέσο όρο. Από την άλλη στην JetBlue του «μεγιστάνα του αέρα» η ώρα αμείβεται με 23 περίπου δολάρια την ώρα. Τις χειρότερες απολαβές φαίνεται να δίνει η Frontier Airlines, με περίπου 22 δολάρια την ώρα.

Η ίδια περίπου κατάσταση είναι και στις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη αλλά όχι στις μικρότερες. Εκεί φαίνεται πως η αμοιβή μπορεί να φτάσει και τα 10-12 ευρώ την ώρα πτήσης. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι ένα επάγγελμα που κάνει κανείς εύκολα.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook