Artemis 1: Σήμερα η νέα απόπειρα εκτόξευσης της αποστολής της NASA στη Σελήνη – Θα μεταδοθεί LIVE

artemis-1-σήμερα-η-νέα-απόπειρα-εκτόξευσης-τη-675316

Mετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Δευτέρας, σήμερα θα είναι η νέα απόπειρα εκτόξευσης του Artemis I. Μετά από 50 ολόκληρα χρόνια η NASA φιλοδοξεί να επιστρέψει στη Σελήνη.

Ο SLS, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ με ύψος 98 μέτρα, θα εκτοξεύσει την κάψουλα Orion σε μια αποστολή έξι εβδομάδων γύρω από τη Σελήνη και πίσω στη Γη.

Η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης, που έγινε τη Δευτέρα, έληξε άδοξα, μετά από τον εντοπισμό ενός προβλήματος ψύξης σε έναν από τους κινητήρες κεντρικού σταδίου του SLS.

Το πρόγραμμα Artemis που διαδέχεται το πρόγραμμα Apollo της δεκαετίας του 1960 (Η Άρτεμη ήταν αδελφή του Απόλλωνα στην ελληνική μυθολογία), θα κορυφωθεί με την πρώτη αποστολή προσσελήνωσης, πιθανώς το 2025.

H κωδική ονομασία της πρώτης πτήσης του νέου συστήματος εκτόξευσης και της κάψουλας Ωρίων είναι Άρτεμις Ι με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμαστικής πτήσης διαφόρων σταδίων για το συνολικό διαστημικό όχημα βάρους 2,87 εκατομμυρίων τόνων, πριν η NASA λάβει αποφάσεις για την καταλληλότητά του αναφορικά με την πραγματοποίηση επανδρωμένων πτήσεων.

Η αρχική προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής Άρτεμις Ι από τη NASA τη Δευτέρα τερματίστηκε ανεπιτυχώς, μετά από τον εντοπισμό ενός προβλήματος ψύξης σε έναν από τους κινητήρες κεντρικού σταδίου του SLS, αναγκάζοντας τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ να προχωρήσει στην αναστολή της αντίστροφης μέτρησης για την εκτόξευση.

Δείτε το live:

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook