Άρση lockdown: Παραμένει το SMS στο 13033, ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά τα Χριστούγεννα

άρση-lockdown-παραμένει-το-sms-στο-13033-ποια-καταστή-1132142

Οι σκέψεις, οι συσκέψεις και οι προτάσεις για την σταδιακή άρση του lockdown τα Χριστούγεννα

Μετά τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, οι συσκέψεις στο Μαξίμου είναι αλλεπάλληλες, ώστε να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο σταδιακός τρόπος με τον οποίο θα αφήσουμε πίσω μας τα σκληρά μέτρα απαγόρευσης.

Τα σενάρια και οι πληροφορίες είναι πολλές. Όμως μέχρι σήμερα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικές επιτροπές του υπουργείου Υγείας αναμένουν την πορεία των κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων ώστε οι μεν να προτείνουν την καλύτερη δυνατή άρση των μέτρων με ασφάλεια και κεντρικό γνώμονα να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ και την κυβέρνηση από την πλευρά της να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να αποφύγουμε μια νέα πανδημική «φωτιά» με τον είσοδο του χειμώνα.

Ωστόσο, τα δεδομένα μέχρι σήμερα είναι σίγουρα δυο και σύμφωνα με αυτά και την περίοδο των Χριστουγέννων θα ισχύουν τα SMS στο 13033, η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν θα επιτρέπεται.

Την ίδια στιγμή τα δημοτικά θα ανοίξουν πρώτα με πιθανότερη ημερομηνία την 7η Δεκεμβρίου, τα γυμνάσια και τα λύκεια μια εβδομάδα αργότερα, ενώ την ίδια περίοδο 14/12 αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away.

Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 21/12, ενώ για την εστίαση είναι όλα στο τραπέζι μέχρι και να μην λειτουργήσουν.

Σε όλες αυτές τις συζητήσεις ο τρόμος για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του έτους κάνουν τους πάντες να είναι πολύ αυστηροί στο τι τελικά θα ανοίξει με ποιους περιορισμούς και για πόσο μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα, ενώ άλλες πληροφορίες σημειώνουν ότι ενδεχομένως σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο τα μέτρα να παραμείνουν πολύ αυστηρά.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα, όταν έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για την χώρα μας», και συμπλήρωσε:

«Εάν χρειαστεί, στον σχεδιασμό μας είναι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και μετά η επίταξη. Αντιμετωπίζουμε τη χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook