Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αυτές οι νοστιμότατες πατάτες δεν θέλουν ξεφλούδισμα, ούτε προβράσιμο, άρα ετοιμάζονται χωρίς πολλή προσπάθεια – και χωρίς καμία σπατάλη!

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 2 κιλά πατάτες, κατάλληλες για τηγάνισμα, πλυμένες καλά και κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση οριζόντια
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ανθό αλατιού θαλασσινού, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βήμα 2
Μοιράζουμε τις πατάτες σε δύο ρηχά ταψιά απλώνοντάς τες ομοιόμορφα χωρίς να ακουμπάει η μία την άλλη. Ψήνουμε για 50΄ με 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τες στα μισά του ψησίματος και αλλάζοντας θέση στα δύο ταψιά.

Βήμα 3
Σπάμε μερικές πατάτες εδώ κι εκεί με ένα πρες πουρέ και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C. Ανακατεύουμε πάλι τις πατάτες με το λάδι από το ταψί τους και ψήνουμε για ακόμα 10΄-15΄, μέχρι να γίνουν τραγανές στην άκρη. Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι θαλασσινό.

olivemagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το πρώτο ΑΤΜ που βγάζει… χρυσά νομίσματα: Δεν θα πιστέψετε πόσο κοστίζουν
Επόμενο άρθροΑυθαίρετα: Τι προβλέπει ο νέος σχεδιασμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ