Αρνητικό το ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια: «Αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως μεταρρυθμίσεις είναι… κατεδαφίσεις»

Επίθεση στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης εξαπέλυσε η κυρία Φώφη Γεννηματά στην Βουλή με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον νέο τρόπο προσλήψεων στο Δημόσιο με καθιέρωση πανελλήνιων γραπτών διαγωνισμών.

«Αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως μεταρρυθμίσεις είναι κατεδαφίσεις» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ υποστήριξε ότι το προωθούμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο ανοίγει κερκόπορτες και παράθυρα για ρουσφετολογικές προσλήψεις και τακτοποιήσεις ημετερων.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση της ιστορικής μεταρρύθμισης που έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και που σήμερα το ΚΙΝΑΛ είναι θεσμικός εγγυητής» είπε σε άλλο σημείο η κυρία Γεννηματά.

Η ίδια σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού είπε «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολίων. Πριν από λίγες ημέρες μας ενημέρωνε για 8 χιλ εμβολιασμούς την ημέρα και χθες μας είπε για 20 χιλ εμβολιασμούς ημερησίως. Με λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια. Επιτέλους λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις με εμβολιαστικά κέντρα και προσωπικό».

«Μεταρρύθμιση δεν είναι το κρεσέντο συγκεντρωτισμού. Μεταρρύθμιση δεν είναι ο πόλεμος στην πολυφωνία ενημέρωσης και η επιλεκτική στήριξη Μέσων. Ούτε το υπο συζητηση νομοσχέδιο αποτελεί μεταρρύθμιση» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για να προσθέσει απευθυνόμενη στην κυβέρνηση «Συνέπεια δείχνετε μόνο στην βαθειά συντηρητική λογική της Δεξιάς που βασίζεται στην πελατοκρατία».

«Κλείνατε επι δεξιά στον ανασχηματισμό. Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα αλλά και η επιλογή πολιτικών» σημείωσε η ίδια ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να επεκταθεί η αναστολή πλειστηριασμών για ένα εξάμηνο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ