Αρμενία: Έτοιμη να αναγνωρίσει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν και του Καραμπάχ

αρμενία-έτοιμη-να-αναγνωρίσει-την-εδα-1697189

Η Αρμενία μπορεί να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν μέσω εντατικού διαλόγου.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε ότι η Αρμενία μπορεί να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν και είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την εδαφική ακεραιότητα 86.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Καραμπάχ, απαντώντας σε ερωτήσεις σε συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας για την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν, ο Πασινιάν δήλωσε ότι η Αρμενία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν 86.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Καραμπάχ.

Δηλώνοντας ότι η Αρμενία μπορεί να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν μέσω εντατικού διαλόγου, ο Πασινιάν δήλωσε ότι το σχέδιο κειμένου της ειρηνευτικής συμφωνίας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα θέματα που συμφωνήθηκαν στην Ουάσινγκτον.

Ο Αρμένιος Πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι εάν επιτευχθεί κοινή αντίληψη με το Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την επαναλειτουργία των οδών μεταφοράς, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην ειρηνευτική συμφωνία.

Αναφερόμενος στο θέμα του καθορισμού των συνόρων, δήλωσε ότι οι χάρτες του 1975 θα μπορούσαν να ληφθούν ως βάση στο θέμα αυτό.

Ο Πασινιάν επεσήμανε ότι θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεφ στις 25 Μαΐου υπό τη μεσολάβηση του Ρώσου προέδρου Βλανταμίρ Πούτιν.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook