Αρχοντάκης: Σε λογική «αποκλεισμού» κινείται η δημοτική αρχή

αρχοντάκης-σε-λογική-αποκλεισμού-κ-865368

Ιδιαίτερα αιχμηρός για την τακτική και τους χειρισμούς που ακολουθεί η δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας» Γρηγόρης Αρχοντάκης στον αέρα του Super FM 89.6.

Ο κ. Αρχοντάκης μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM με τον Περικλή Κουκλάκη, αναφέρθηκε στα όσα έλαβαν χώρα στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο και στην «τακτική» που εφαρμόζει η δημοτική αρχή σε αυτές τις πρώτες συνεδριάσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης είπε ότι η ομάδα του θα κινηθεί στη λογική του να στηρίξει τις αποφάσεις που πιστεύουν ότι είναι προς όφελος του Δήμου και της κοινωνίας, ενώ θα απορρίπτει ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, ξεφεύγοντας από το κλισέ της «στείρας αντιπολίτευσης».

Ωστόσο, δε δίστασε να κάνει κριτική για τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ), λέγοντας πως η παράταξη του Δημάρχου «κινείται σε μια λογική αποκλεισμού της μειοψηφίας από τα συμβούλια, ώστε να μη συμμετέχουν μέλη της αντιπολίτευσης σε διάφορα όργανα και επιτροπές, πάντα με το πρόταγμα ότι αυτό είναι το νόμιμο».

«Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται πως δε θέλει να τηρήσει τους κανόνες ηθικής που ισχύουν εδώ και 30 χρόνια στην αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε, ενώ με αφορμή τον ορισμό του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΚ, τόνισε ότι το θέμα «τροποποιήθηκε πονηρά και εσκεμμένα στο περασμένο συμβούλιο».

Συγκεκριμένα είπε ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία των τελευταίων χρόνων που εθιμοτυπικά περιελάμβανε τη σύνταξη ενός καταλόγου με υποψηφίους από όλες τις παρατάξεις για το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου, που στην τελική πρόταση της Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή των μελών, πάντα περιλαμβανόταν τουλάχιστον ένα μέλος της μειοψηφίας.

Τέλος, ο κ. Αρχοντάκης έκλεισε λέγοντας πως ενώ μέχρι τώρα θεωρούσε ότι τα λάθη της δημοτικής αρχής γίνονταν από απειρία και πάντως χωρίς κακή πρόθεση, πλέον πιστεύει ότι «η δημοτική αρχή δρα σκόπιμα και βάσει μιας συγκεκριμένης στρατηγικής».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook