Άρχισε η έρευνα για τις φωτιές της Αττικής – Στο μικροσκόπιο και όσοι όφειλαν να τις αποτρέψουν

άρχισε-η-έρευνα-για-τις-φωτιές-της-αττι-1261428

Στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών όχι μόνο για τους υπαίτιους πρόκλησης των πυρκαγιών της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία αλλά και για τα πρόσωπα που όφειλαν είτε να αποτρέψουν, είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές.

Ήδη η εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές της Αττικής σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα τόσο στην παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, όσο και στην αντίστοιχη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα, η οποία σημειωτέον αφορά το σύνολο των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια διενεργείται προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές έχουν αρχίσει να συλλέγουν στοιχεία σχετικά τόσο με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών, όσο και με τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής οι εισαγγελικοί λειτουργοί θέτουν στο μικροσκόπιο όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν εκ δόλου, όπως π.χ. εμπρησμός δάσους, αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που όφειλαν είτε να αποτρέψουν, είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Την ίδια στιγμή, την καταγραφή των εκτάσεων που έχουν καεί με κάθε δυνατή λεπτομέρεια πραγματοποιεί ήδη το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις το συντομότερο δυνατό για την αποφυγή μεγαλύτερων καταστροφών.

Σύμφωνα με τις καταγραφές έως χθες το απόγευμα και ενώ οι φωτιές βρίσκονταν σε εξέλιξη, συνολικά στις μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα είχαν καεί 888.280 στρέμματα. Συγκεκριμένα, οι κύριες μεγάλες πυρκαγιές κατέστρεψαν στην Αττική 73.870 στρέμματα, στη βόρεια Εύβοια 518.160 στρέμματα, στην Αρχαία Ολυμπία 100.110 στρέμματα, στην Αιγιάλεια 42.050 στρέμματα, στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας 45.990 στρέμματα και στην Ανατολική Μάνη 96.810 στρέμματα. Επίσης στη Ρόδο κάηκαν 11.290 στρέμματα.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook