Απολύθηκε επειδή δεν έπινε αλκοόλ και δεν μοιραζόταν το κρεβάτι με συναδέλφους του – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Ένα γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε πρόσφατα ότι ένας άνδρας που απολύθηκε από μια εταιρεία συμβούλων επειδή δεν ήταν αρκετά διασκεδαστικός στο χώρο εργασίας έχει το δικαίωμα να είναι όσο βαρετός θέλει.

Το 2015, η Cubik Partners, μια γαλλική εταιρεία συμβούλων διαχείρισης με έδρα το Παρίσι, απέλυσε τον κ. Τ, το πλήρες όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, με το επιχείρημα ότι ήταν δύσκολο να συνεργαστεί κανείς μαζί του, καθώς ήταν κακός ακροατής και ιδιαίτερα βαρετός.

Αυτό που προφανώς εννοούσε η εταιρεία, ωστόσο, ήταν ότι ο κ. Τ. δεν έβγαινε αρκετά με τους συναδέλφους του μετά τη δουλειά, στο πλαίσιο της «διασκεδαστικής» προσέγγισης της εταιρείας για την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ της ομάδας. Ο εργαζόμενος, από την άλλη πλευρά, διευκρίνισε ότι απλώς αρνήθηκε να συμμετάσχει με τη βία σε διάφορες υπερβολές, όπως η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και ακόμη και το να μοιράζεται το κρεβάτι με τους συναδέλφους του στο πλαίσιο σεμιναρίων που διοργάνωνε η εταιρία.

Αφού απολύθηκε από την Cubik Partners με την αιτιολογία της “επαγγελματικής ανεπάρκειας”, ο κ. Τ. προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι η απόλυσή του ήταν παράνομη. Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, ένα γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του απολυμένου υπαλλήλου.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι η εταιρεία συμβούλων δεν είχε κανένα δικαίωμα να υποχρεώνει κάποιον “να συμμετέχει με τη βία σε σεμινάρια και ποτά στο τέλος της εβδομάδας που συχνά καταλήγουν σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε επίσης ότι η Cubik Partners προέβη σε “ταπεινωτικές και παρεμβατικές πρακτικές όσον αφορά την ιδιωτική ζωή, όπως η προσομοίωση σεξουαλικών πράξεων, η υποχρέωση να μοιράζεται ένα κρεβάτι με έναν συνάδελφο κατά τη διάρκεια σεμιναρίων, η χρήση ψευδώνυμων για τον προσδιορισμό ατόμων και η ανάρτηση παραμορφωμένων και φτιαγμένων φωτογραφιών στα γραφεία”.

Εκτός από το νομικό δικαίωμα να αρνηθεί το πάρτι, ο κ. Τ. δικαιούται επίσης αποζημίωση ύψους 3.000 δολαρίων. Ο εργαζόμενος ζητά επιπλέον 473.000 δολάρια ως αποζημίωση από τον πρώην εργοδότη του, για την οποία το δικαστήριο θα αποφανθεί μετά από επικείμενη επόμενη ακρόαση.

enikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή-καταπέλτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ
Επόμενο άρθροΧανιά | «Εις το επανιδείν»… Το δημοτικό σχολείο Νεροκούρου «αποχαιρετά» την 21χρονη Έμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ