Αποκλειστικό: Αυτά είναι τα σχέδια της Belvedere για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι | Photos

αποκλειστικό-αυτά-είναι-τα-σχέδια-της-b-1154411

Με την υπογραφή του αφεντικού της Belvedere, του Ισραηλινού Shay Brosh έφτασε νωρίς το μεσημέρι, παραμονή Χριστουγέννων στο Δήμο Χανίων, η 12σελιδη πρόταση αξιοποίησης των κτιρίων στο λόφο Καστέλι.

Στην εισαγωγή της πρότασης, όπως αποκλειστικά σας παρουσιάζει το zarpanews.gr ο Shay Brosh απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους Χανιώτες εκφράζει την πρόθεση του για γόνιμη συνεργασία μακριά από αντιπαραθέσεις και παρουσιάζει το πώς σχεδιάζει η εταιρεία Belvedere να διαμορφώσει τους χώρους μέσα και γύρω από το κτίριο της πρώην μεραρχίας. Μάλιστα όπως τονίζεται, η πρόσβαση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Όπως αναφέρει η εταιρία: «Χαρακτηριστικό της πρότασης είναι ότι δίνουμε ζωή στα ιστορικά κτίρια στο Λόφο Καστέλι με ανοιχτή και ποιοτική πρόσβαση σε ένα λειτουργικό σύνολο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Η ανάδειξη των ιστορικών κτισμάτων αποτελεί προτεραιότητα και γίνεται με σεβασμό στην

ταυτότητα και στην ιστορία τους. Τα κτήρια αυτά ενσωματώνουν πέρα από την ξενοδοχειακή

χρήση και χώρους χρήσιμους για τα Χανιά, όπως συνεδριακό κέντρο, βιβλιοθήκη, επιχειρηματικό κέντρο: υποδομές που απευθύνονται στο σύνολο, δημιουργούν πολυάριθμες θέσεις εργασίας και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τόπου.

Στον σχεδιασμό έχουν ενταχθεί υπαίθριοι χώροι αναψυχής και περιπάτου, όπως παρατηρητήρια, υπαίθριο αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων, χώροι εστίασης και χώροι πρασίνου. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την προσβασιμότητα των χώρων από ΑΜΕΑ ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τον χώρο στο σύνολό του.»

Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στις φωτογραφίες

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

47 thoughts on “Αποκλειστικό: Αυτά είναι τα σχέδια της Belvedere για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι | Photos

  1. Οι Εβραίοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, παλιορατσιστές Χανιώτες!
    Σε ευχαριστούμε Άγιε Βασίλη για το δώρο σου!

    1. Το καλό σου δεν το θέλει κανείς επενδυτής. Σε όλο τον υπανάπτυκτες χώρες, ή όπως υποκριτικά λέγονται «αναπτυσσόμενες χώρες», ο ντόπιος πλυθησμός εξ αιτίας των επενδυτών δεν έχει πρόσβαση στον τοπικό του πλούτο. Δεν αναφέρομαι ατο χρυσό αλλά στα ντόπια προϊόντα, στο νερό, στον φυσικό πλούτο και κατ επέκταση στην τοπική αγορά. Σου έλειψαν τα μέρη για καφέ; Αν θες να σαι σκλάβος στα δεσμά σου μείνε εκεί αλλά μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι θέλουν το καλό σου. Έλεος.

    2. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε δώρο του Αγίου Βασίλη ένα ξενοδοχείο και δη τη μετατροπή ενός ιστορικου μνημείου σε ξενοδοχείο τότε η κοινωνία αρχίζει κ φτανει στον πατο.

  2. Καλά κρατάει ο αντισημιτισμός στα μέρη μας. Μας πειράζει που έρχεται κάποιοος για να δώσει χρήματα και να φτιάξει τα παρατημένα μας επειδή είναι Εβραίος. Προτιμάμε τον Τούρκο και τον Γερμανό να μας τα πάρουν μέσα μέσα από τις τράπεζες. Μπράβο Χρυσή Αυγή, τα κατάφερες, κάνεις καλή δουλειά για τα αφεντικά σου τους Γερμαναράδες.

  3. Οι Έλληνες πάντα μισούσαν τους Εβραίους από μόνοι τους.
    Λέγεται μάλιστα ότι κάτοικοι της παλιάς πόλης κατεδωσαν τότε τους Εβραίους των Χανίων στους ναζί και μετά άρπαξαν τις περιουσίες τους.
    Ταυτόχρονα όμως το παίζουν αριστεροί φωνάζουν για την Ρόζα νερα κτλ…

    Άντε βρες άκρη. Ένα εχω καταλάβει ότι πάνω από όλα ο Χανιώτης βάζει την τσέπη του και είναι από ένστικτο ρατσιστής και τοπικιστης

    1. Για το σχόλιο του Μάκη δεν θα πάρω θέση. Για τα δικά μου όμως νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι αντισημιτικά και μου κάνει εντύπωση που εμμένετε σ αυτήν την ερμηνεία. Είναι βέβαια γνώρισμα της σημερινής κυβέρνησης και των κάθε είδους φερεφώνων της να παρερμηνεύουν και να διαβάλλουν κατά το δοκούν οποιαδήποτε άλλη άποψη. Ταυτίζετε τον αντισημιτισμό και τον εθνικισμό με την αντίθεση στους καπιταλιστές και την υποστήριξη χώρων ελευθερίας όπως η rosa nera. Τρικυμία εν κρανίω.

      1. Εμείς σχολιάζουμε το Μάκη και τον κάθε Μάκη που ζει μέσα στο μίσος για ανθρώπους που δεν γνωρίζει, επειδή «κάπου κάτι άκουσε». Εσύ προτιμάς να συμμαχήσεις με νεοναζί και να μην τους σχολιάσεις για «το καλό των χώρων ελευθερίας». Να βάλετε και συνιστώσα των εθνικοσοσιαλιστών στη κατάληψη θα σας στηρίξουν και αυτοί…

        1. Δε συμμαχώ με κανένα νεοναζί αλλά ούτε και καπιταλιστή. Αυτοί οι δυο συμμαχούν συχνά. Δεν έχω πρόβλημα να διαφωνώ μαζί σου και με τον καθένα αρκεί να καταλαβαίνετε αυτό που λέω κι εγώ και να το σέβεστε.

    2. Έχω γεννηθεί στο λιμάνι και αυτό που γράφετε δεν το έχω ξανακούσει!
      Πιστεύω ότι οι Κρητικοί τρέφουν καλά αισθήματα για τον εβραϊκό λαό!
      Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε ξενοδοχείο!
      Δεν θέλουμε ξενοδοχείο αλλά πολιτιστικές δραστηριότητες στον λόφο Καστέλι με σημαντικό ρόλο στον Δήμο Χανίων!!

      Χρόνια πολλά σε όλους!!

    1. Κολομπιτη και σένα οι παππούδες σου αρπαξανε από τους Εβραίους παλιά?
      Όχι γιατί καμαρώνετε πως είστε λιμανισιοι κολομπιτες αλλά ολα τα Χανιά ξέρουνε τι βρώμα έχει το λιμάνι και η παλιά πόλη….
      Για αυτό καλλια Εβραίοι η οτιδήποτε άλλο παρά εσάς που μας έχετε τιμές Μόντε Κάρλο στις βρωμοταβερνες σας

      1. Χα,χα,πλάκα έχεις.Μη σώσεις και ξαναπατήσεις στο λιμάνι.Άλλωστε κάτι τέτοιοι τύποι σαν κι εσένα το βρωμίζουν.Όσο γιά τις ταβέρνες μας(!),όντως το έχουμε ξευτιλίσει.Αφού υπάρχουν κορόϊδα…

    1. Τους πρήξανε οτι η ροζανερα ηταν και καλά κουλτούρα και βάλανε το πιάνο να γίνουν και αυτοί κουλτούρηδες.
      Πισινα είχε δε σας άρεσε έβαλαν πιάνο, δε σας αρέσει θα βάλουν τρένο, νο μπιγκ ντηλ, κατά δήλωση είναι ούτως η άλλως.

  4. Τελικά τι μας πειράζει? Μας πειράζει που κάποιος θα βάλει τα χρήματα του να αξιοποιηθεί ένα μέρος των Χανίων που κανένας ντόπιος δεν το χαίρεται? Η μας πειράζει που είναι Έβρος αλλά ρατσιστές δεν είμαστε. Δηλ αν δεν ήταν Εβραίος θα ήταν όλα καλά? Και γιατί αφού δεν θέλουμε τους ξένους τόσα χρόνια οι ντόπιοι δεν αξοιποιησαν αυτόν τον ωραίο χώρο? Η μήπως ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν τι προσπάθειες έκαναν? Έχω μπερδευτεί.

  5. BelvedereΡΑΡΑ επενδυσάρα!!! Μακάρι να προχωρήσει η ξενοδοχειοποίηση να το χαρούμε και εμείς οι κοινοί πολίτες γιατι αμα αναλάβει αρχαιολογία η Δήμος ζήτω που καήκαμε!!! Θα δούμε έργα με έκαψες τα οποία θα τελειώσουν πολυ αργά, θα ειναι πολυ ακριβά και θα χαλάσουν πολύ γρήγορα όπως γίνονται ολα σε αυτη την πιο όμορφη με τα χειρότερα έργα παλια πόλη/πόλη. Άσε που μονο οι ιδιώτες θα μπορέσουν να ελέγξουν την ανεξέλεγκτη κίνηση / parking / αλητεία στην περιοχή. Το δημόσιο ΔΕΝ ειναι για σοβαρά κουμάντα!!
    Με την Belvedere θα μάθουμε πολλα και αν έρθουν και άλλες επενδύσεις στο μέλλον θα φτιάξουμε σιγα σιγα μια σοβαρή πανέμορφη παλια πόλη που ολοι οι δημόσιοι και αρχαιολόγοι δεν μπόρεσαν και ούτε θα μπορέσουν να φτιάξουν ποτε.

  6. Μόνο εβραίοι θα μπορούσαν παραμονή Χριστουγέννων να έρθουν γιά…δουλειές.Άλλωστε αυτοί τον Σταύρωσαν,σιγά μην σεβαστούν την γέννησή του!
    Υ.Γ.1.οι Χανιώτες βάζουν την τσέπη τους πάνω απ’ όλα,ενώ οι Λαρισαίοι,οι Δραμινοί κ.ο.κ.βάζουν την…τσέπη των άλλων πάνω απ’όλα!
    Υ.Γ.2. οι Χανιώτες είναι τοπικιστές,ενώ οι Τρικαλινοί,οι Σερραίοι κ.ο.κ.δεν είναι,αλλά αγαπούν πιό πολύ την Καρδίτσα και την Καβάλα!

          1. Αν κατάλαβα καλά λες οτι «ευτυχώς» δεν ήταν Έλληνας ο Εβραίος Χριστός που σταύρωσαν οι άλλοι Εβραίοι οι οποίοι δε σέβονται σήμερα τη γέννησή του και την οποία μάλλον σέβεσαι εσύ παρότι ήταν και ο Χριστός από τη φάρα των Εβραίων.
            Εντάξει Γιώργο, κατάλαβα

  7. Απίθανος σχολιασμός στα πλαίσια της χανιώτικης σχιζοφρένειας!
    Αυτής της «φιλόξενης πόλης» που αντιπαθεί τους τουρίστες, πού πάει να διαδηλώσει για τη Μακεδονία αλλά δεν αφομοιώνει τους ξενομπάντηδες Έλληνες, που στέκεται ρατσιστικά κατά περίπτωση στους Εβραίους/ Γερμανούς / Αμερικάνους και αγκαλιάζει και ταΐζει τους Πακιστανούς / Μπαγλαντεσιανούς γιατί δεν είναι ρατσιστική κοινωνία…κλπ κλπ κλπ

    1. Παρουσιάζετε μια εικόνα εντελώς απαράδεκτη για τα όμορφα και φιλόξενα Χανιά μας!!
      Προφανώς δεν είστε από εδώ αλλά σας εύχομαι μια πιο γενναιόδωρη προσέγγιση των γεγονότων της πόλης μας!

      1. Η εικόνα που «παρουσιάζω» χαρακτηρίζεται πρωτίστως η αληθινή η ψεύτικη, δευτερευόντως ας βάλει κανείς όποιον χαρακτηρισμό θέλει.
        Δυστυχώς είναι αληθινή διότι βλέπω αντικειμενικά και όχι γενναιόδωρα και επειδή είμαι από τα Χανιά τα ξέρω κι από μέσα κι απ’ έξω σε πολλά επίπεδα.

      2. χαχαχαχχαχαχαχαχα

        φιλοξενα Χανια???? χαχαχχαχαχαχαχαχα καλο!

        «φιλοξενα» μαλλον εννοεις στα ξενα πορτοφολια! στα μπικικινια!!!!
        για τα φραγκα ολααααα!!
        σιγα τη φιλοξενια!!

    2. ΑΡΤΕΜΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑRPANEWS, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΑΝΙΟΛΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΧΑΝΙΟΛΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΑΝΙΟΛΗΔΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ…
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ): Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…
      Υ.Γ1.: ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΞΗ ΟΒΡΙΩΝ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΠΟΥΤΙΚ ΧΟΤΕΛ, ΠΡΥΤΑΝΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ.
      Υ.Γ.2: ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ: ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΠΡΥΤΑΝΗ, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

  8. Εμενα πιο πολυ με ανησυχει το γεγονος οτι δεν μπορουμε να το αξιοποιησουμε ως δημος και περιμενουμε απο μια εταιρεια να το κανει.

    1. Το ακινητο ανηκει στο δημοσιο και περασε στο Πολυτεχνειο. Ενα δημοσιο ιδρυμα που ανηκει σε ολη την Ελληνικη κοινωνια. Και καποιος απλα το διαχειριζεται. Ουτε το χρηματοδοτει ουτε τιποτα!

    1. Επειδή σε κόβω είσαι υπέρ της αυτοδιαχείρισης των κωλο*****δων θα ξέρεις οτι άλλος γουστάρει να την νοικιάσει, άλλος γουστάρει να την πουλήσει, άλλος γουστάρει να τη διαθέσει να κάνουν τυχάρπαστοι δρώμενα και πολιτιστικά ιβέντ.
      Κατά της αυτοδιαχείρησης των κωλο*****δων είναι οι νταβ*δες αλλά φυσικά για τις κωλο*****δες των άλλων όχι για τις δικές τους.

  9. Την ουσία πιάστε, πισίνες δεν βάλανε στα σχέδια και με γλυκόλογα μιλάνε για συνεργασίες και σεβασμούς. Πράγμα που σημαίνει ότι μας φοβούνται και μας ακούνε. Κοιτάξτε να καταλάβετε ότι έτσι κερδίζονται οι αγώνες και σταματήστε όταν ένας λέει άλλο από αυτό που θέλετε να ακούσετε να τον ονοματίζετε τσιράκι, όργανο των Εβραίων, του Σώρος, των Καπιταλιστών, απλυτους, γλίτσιδες, αναρχικούς και βάλε. Πολύ μίσος βρε αδέλφια, αυτό θα μας φάει.

  10. Πολύ ωραία επένδυση. Μακάρι να έρθουν κι άλλοι ξένοι επιχειρηματίες μήπως και γλιτώσουμε από μερικούς ντόπιους καπετανεους. Τουλάχιστον αυτοί δεν θα ζητάνε από τους εργαζόμενους την επιστροφή του δώρου στα κρυφά για να μην τους απολύσουν. Αλήτες.

  11. Καπου εδω πρεπει να πουμε ενα μεγαλο μπραβο στον κουλη και τον βασιλακη που υπηρετησαν τα συμφεροντα των επενδυτων με καθε κοστος. Μπραβο βασιλη που προσπαθησες να δημιουργησεις οσο το δυνατον μεγαλυτερο θεμα την περιοδο της προηγουμενης κυβερνησης, για να χαρει η αγια οικογενεια, να δειξεις τα διαπιστευτηρια σου και να διοριστεις ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ υφυπουργος απο το πουθενα με αρμοδιοτητες στο ξεπουλημα και τη διαχειριση δημοσιας περιουσιας. Κατα τα αλλα το εργο σου τριμεγιστο. Και ολοστρογγυλο! Σαν κουλουρι Θεσσαλονίκης, σαν το ειδωλο σου στον καθρεπτη. Και παλι μπραβο. Συγχαρητηρια που η επενδυση προχωρησε, ο Μπελβεντερες θα τσεπωσει (και αλλοι θα τσεπωσουν- αλλωστε θα δημιουργηθουν εκατομμυρια, τι λεω, τρισεκατομμύρια θεσεις εργασιας), συγχαρητηρια που ηταν φρεσκο πραμα το σανο σε αντιθεση με την καταληψη που ειχε παλιωσει και πανω απο ολα συγχαρητηρια που αν και ειχες ολο τον καιρο να προετοιμαστεις και για θεματα του χαρτοφυλακιου σου, εχει παει Χριστούγεννα και τα συγγραμματα δεν προβλέπεται να φτασουν ποτε στους φοιτητες. Αξιος πολιτικος μαυρογιαλουρος παλιας κοπης. Ευγε.

  12. Τι ξυδακι ρε πικο; αμα εχεις τσεπη και σου βαστα να το κερασεις εσυ το ξυδακι στο καφε του ξενοδοχειου… να πληρωσεις ομως, οχι τζαμπατζιλικια με τις πλατες του κοινοχρηστου κουμπαρα… ακομα και η τοπικη αστυνομια απηυδησε. Ημαρτον μονο να κουνανε σημαιακια ξερουν μερικοι και νομιζουν οτι ολοι ειμαστε απο την ιδια παστα. Αμ δε… απο τον καναπε να βλεπουμε το αφεντικο να κανει κολπα και να λικνιζουμε τους γοφους μας για να μη χαλασουμε το παραμυθακι του καθε πικου… ασε μας χαρωτο, δεν ειμαστε στο payroll εμεις

  13. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΗΤΕ ΣΤΙΣ ΕΜΟΝΕΣ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook