Αποκλεισμένοι εκδρομείς βάζουν… ρεφενέ για να μείνουν στα ξενοδοχεία του Ομαλού | Photos + Video

αποκλεισμένοι-εκδρομείς-βάζουν-ρεφ-974854

«Δέσμιοι» της κακοκαιρίας παραμένουν εδώ και ώρες στον Ομαλό πολλοί εκδρομείς που ανέβηκαν την Κυριακή στα ορεινά των Χανίων, αλλά βρέθηκαν τελικά εγκλωβισμένοι στο έλεος του χιονιά (δείτε ΕΔΩ).

Ο δρόμος στον Ομαλό εδώ και ώρα είναι αποκλεισμένος με πολλά αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο πλάι και τους Χανιώτες να είναι στα όρια της απελπισίας, αφού δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς ο φορτωτής που εστάλη από το Δήμο Πλατανιά κατάφερε να φτάσει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα μαγαζιά, λίγο μετά τις 21.30.Οι περισσότεροι οδηγοί ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν την εκδρομή τους στον Ομαλό, πριν αρχίσει ο χιονιάς και για αυτό, δεν χρειάστηκαν να έχουν αντιολισθιτικές αλυσίδες μαζί τους. Σε χειρότερη όμως θέση και από αυτούς είναι κάποιοι, που εκτός από αλυσίδες, δεν προνόησαν να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα, αφού δεν τους πέρασε κάν από το μυαλό ότι λόγω της κακοκαιρίας, θα υποχρεώνονταν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο. 

 Αυτό είχε ως συνέπεια, όπως τόνισε στο zarpanews.gr ένας από τους οδηγούς που βρίσκονται καθηλωμένοι στον Ομαλό, πολλοί μες στη νύχτα να βάζουν… ρεφενέ ο,τι είχνα πάνω τους, κέρματα, 5ευρα και 10ευρα, 20ευρα για να μπορέσουν να πληρώσουν το δωμάτιο.

Προς τιμήν τους μάλιστα, κάποιοι ξενοδόχοι, κατανοώντας τη δύσκολη κατάσταση, δέχθηκαν στο πνεύμα της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς να διαθέσουν δωρεάν τα δωμάτια τους στους αποκλεισμένους εκδρομείς που δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς από τους αποκλεισμένους, η απάντηση αρμόδιου στελέχους της αντιπεριφέρειας Χανίων, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στο zarpanews.gr φέρεται όχι μόνο να μην έδειξε το ενδιαφέρον που θα περίμεναν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά αντίθετα είχε το θράσος να τους ψέξει και από πάνω γιατί πήγαν εκεί χωρίς αλυσίδες. 

zarpanews.gr

7 thoughts on “Αποκλεισμένοι εκδρομείς βάζουν… ρεφενέ για να μείνουν στα ξενοδοχεία του Ομαλού | Photos + Video

  1. Να λυπηθουμε ποιον; Ο αρμοδιος εχει δικιο! Καταγομαι απο τον Καμπανο και προφανως στην σημερινη μας εκδρομη με την οικογενεια διαβασαμε τον καιρο! Προφανως ο καιρος εδειχνε χιονια για αυτο και προσωπικα πηρα τις αλυσιδες και φυσικα ξεκινησα να φευγω πριν νυχτωσει! Τωρα αν θα ηταν πολλα ή λιγα, αν θα το στρωσει ή οχι δεν το μαθαινεις εξυπνε που σηκωθηκες απο την πολη να πιασεις τα βουνα!
    Δεν ειναι η σημερινη μερα, δυστυχως το εχω παρατηρησει απειρες φορες! Οταν ο καιρος δειχνει ακραια καιρικα φαινομενα μην κανεις ασκοπες μετακινησεις (ασκοπη μετακινησει να πας να φας στον Ομαλο ή να δει το παιδι σου λιγο χιονι). Ειδικα με κατι τενεκεδακια αυτοκινητα! Μεχρι και στο κεντρο εδειχνε βροχες θα αρκουσαν και μερικες κατωλισθησεις!
    Ας ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ !

  2. Ο αρθρογράφος εκφράζει άποψη, κακώς κατά τη γνώμη μου, ότι φταίνε οι αρμόδιοι φορείς που υπάρχουν ηλιθιοι οδηγοί που αποφασίζουν να πάνε Ομαλό χωρίς αλυσίδες…

  3. «εεεελλαααα ρε συυυυ» «σιγά να μην συμβεί σε μαααςςς»» καλά σας τα έψαλαν οι αρμόδιοι και λίγα σας είπαν !!!κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν όσοι αδιαφορούν και με την αμέλεια τους κινητοποιούν της υπηρεσίες τα έξοδα που χρειάζονται.Γιατι κύριοι και κυρίες (με τα ψηλοτάκουνα στα χιόνια (το έχω δει και αυτό)το σμαρτφον σου δεν είναι να βγάζεις φωτογραφίες μόνο την μουτσουναρα σου, μπορείς να βλέπεις και τον καιρό αρκετές μέρες πριν άρα δικαιολογία δεν ήξερα δεν χωράει, γιατί κύριε και κυρία ερχόμενο το συνεργείο να απεγκλωβίσει εσένα από την βλακεία σου μπορεί να χρειαστεί και κάποιος άλλος βοήθεια…που πραγματικα είναι άτυχος.

  4. Για μένα φταίει το κρατος. Όχι γιατί δεν καθάρισε τον δρόμο αλλά γιατί δίνει διπλώματα στον κάθε άσχετο που δεν ξέρει να οδήγα.
    Εγώ κατά τις 5:30 που έφυγα από τον ομαλό είδα πάνω από 15 αμάξια στην μέση του δρόμου να έχουν κολλήσει σε 5 πόντους φρέσκο χιονι που δεν είχε παγώσει. Πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος Για να το καταφέρει αυτό;
    Οι περισσότεροι δεν ξέρουν να οδηγούν σε στεγνό δρόμο αλλά κατά τ’άλλα θέλουν και χιόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook