Απογραφή πληθυσμού στα Χανιά: Τι ρωτάνε, τι μετράνε και τι δεν τους ενδιαφέρει

απογραφή-πληθυσμού-στα-χανιά-τι-ρωτάν-1318200

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στα Χανιά η απογραφή πληθυσμού 2021, όπως τόνισε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, η Μαρία Κωνσταντουδάκη, επόπτης απογραφής και υπεύθυνη της στατιστικής υπηρεσίας.

Η απογραφή

«Αυτή τη στιγμή στα Χανιά, εργάζονται 700 απογραφείς, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από εμάς και αυτό το διάστημα διανέμουν τους κωδικούς με τους οποίους μπορεί ο καθένας από εμάς να αυτοαπογραφεί.» Όπως τόνισε η κα Κωνσταντουδάκη, οι φάκελοι είναι κλειστοί και ανώνυμοι και περιέχουν τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κάθε κατοικίας.

Για την διαδικασία χρησιμοποιείται το gov.gr στο οποίο μπαίνουμε με τους κωδικούς taxisnet όπου μέσω της σχετικής πλατφόρμας, ένα μέλος του νοικοκυριού μπορεί να τους απογράψει όλους.

Η κα Κωνσταντουδάκη διαβεβαίωσε πως «είναι πολύ απλές οι ερωτήσεις. Μπορεί ο καθένας να αυτοαπογραφεί. Ήδη πολίτες οι οποίοι μάλιστα είναι και πιο μεγάλοι σε ηλικία, τα καταφέρνουν μια χαρά» εξηγώντας πως δεν υπάρχουν πολύπλοκες ή δυσνόητες ερωτήσεις.

Εμπιστευτικότητα

«Δεν μπορούν να είναι τα στοιχεία ανώνυμα στην φάση της συλλογής. Αυτό όμως γίνεται για να ελέγχουμε τον ερευνητή και τον απογραφέα. Στη συνέχεια όταν θα προχωρήσει η επεξεργασία θα γίνει μαζικά και χωρίς καμία δημοσιοποίηση ονομάτων. Βγαίνουν πίνακες με νούμερα. Τα προσωπικά στοιχεία δηλαδή είναι εμπιστευτικά, δεν δημοσιοποιούνται» εξήγησε

Σχετικά με το φαινόμενο των «αρνητών απογραφής» που έχει εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες και αφορά πολίτες που αρνούνται να απογραφούν καθώς συνδέουν την απογραφή με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα σχετικό ερώτημα:

«Όχι, δεν υπάρχει ερώτημα για εμβολιασμό κλπ Τα ερωτήματα είναι απλά όπως ήταν και στις προηγούμενες απογραφές και δεν έχει αλλάξει κάτι, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα».

Τι μετρούν

Από τις 27 Νοεμβρίου, όπως εξήγησε η κα Κωνσταντουδάκη, για όσους δεν έχουν αυτοαπογραφεί, θα περάσει ο απογραφέας της περιοχής με τη μάσκα του και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η διαδικασία δια ζώσης.

Όπως σε όλες τις απογραφές, ας ενδιαφέρει:

  • η καταμέτρηση του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και καθεστώτος διαμονής,
  • η καταμέτρηση του Νόμιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή των δημοτών κάθε Δήμου και Δημοτικής Ενότητας, βάσει του οποίου γίνεται η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες, κατά τις βουλευτικές εκλογές (άρθρο 54 του Συντάγματος),
  • Από αυτήν την απογραφή λείπει ο πραγματικός πληθυσμός, δηλαδή το πού έμεινε ο καθένας το προηγούμενο βράδυ, διότι κρίθηκε ότι σε αυτή τη φάση δεν το χρειαζόμαστε.

Απογράφουμε τους πάντες, μας ενδιαφέρει που διαμένουμε μόνιμα.

Στη συνέχεια, από αυτά τα στοιχεία και μετά την κατάλληλη επεξεργασία, «βγαίνουν πίνακες με διάφορα αποτελέσματα με τον πληθυσμού ανά δήμο, ανά οικισμό με κλίμακες ηλικιών, επαγγέλματα, μορφωτικό επίπεδο» ενώ δεν υπάρχουν ερωτήσεις ούτε ενδιαφέρον για τα  οικονομικά του κάθε νοικοκυριού.

«Είναι πολύ σημαντικό να απογραφούμε» τόνισε η κα Κωνσταντουδάκη, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει τίποτα από πίσω:

« Είναι η τέταρτη φορά που λαμβάνω μέρος στην απογραφή, δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό» τόνισε ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του να γίνει σωστά η διαδικασία:

«Πρέπει να απογραφούμε, δεν πρέπει να βγούμε λιγότεροι, όλοι μετράμε. πρέπει να απογραφούμε σωστά».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Απογραφή πληθυσμού στα Χανιά: Τι ρωτάνε, τι μετράνε και τι δεν τους ενδιαφέρει

  1. Eίνας ακριβώς το ίδιο κόλπο που έκαναν οι Αμερικάνοι πριν τις εκλογές για να κλέψουν τις εκλογές. Εφόσον ξέρουν πόσοι ειναι σε κάθε περιοχή θα φτιαξουν ψηφοδέλτια παρραμυθι και θα βγουν πρώτοι στις εκλογές με δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ όποτε συνενοχή ένα θα φτιαξουν κυβέρνηση ξανά. Τα κανονικά ψηφοδέλτια θα προσποιηθούν ότι τα μετράνε αλλά δεν θα τα λάβουν υποψιν τους. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ειναι το πρώτο και κυριότερο βήμα για την απάτη της κλοπής των εκλογών, έγινε και πέτυχε στις ΗΠΑ και το επαναλαμβάνουν στην Ελλάδα. Γιατί άραγε τους καεί να σας μετρήσουν μέσα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και ενώ ειναι έτοιμοι να τιμωρήσουν και να εκβιάσουν τους αναμβολιαστους με λοκνταουν ? Σκεφτειτε αδέλφια, γιατί τους καεί και πιο νόημα έχει η απογραφή μέσα στην πανδημία ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook